Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. április 30. 22:29 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Dr. Bányai Endrét köszöntötte Kecskemét Közgyűlése

Képgaléria
Dr. Bányai Endrét köszöntötte Kecskemét Közgyűlése
Kecskemét - Dr. Bányai Endrét, a rendszerváltás első polgármesterét köszöntötte csütörtök reggel a Közgyűlés abból az alkalomból, hogy nemrég ünnepelte a 85. születésnapját.

Dr. Bányai Endre közgazdász Kecskeméten született 1930. április 9-én. A Pázmány Péter Tudományegyetem Hittudományi Karán tanult, később a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen pénzügyi diplomát és egyetemi doktori címet szerzett. 

1952-ben a Magyar Nemzeti Banknál kezdte pályafutását, ahol 42 évig dolgozott, 1987-től megyei igazgatóként, \'88-tól ügyvezető igazgatóként. 1995-től az Agrobank Rt. igazgatósági elnöke, 1997-től 2000-ig a Hitelintézeti Felszámoló Kht. ügyvezető igazgatója volt. 

A rendszerváltás időszakának meghatározó közéleti személyisége Kecskeméten. Az MDF listájáról \'90 és \'94 között önkormányzati képviselőként szolgálta a várost. 1990 októberében Kecskemét polgármesterévé választották. Ezt követően az önkormányzat különböző bizottságainak munkájában vett részt. 

A Koháry Alapítvány alapító tagja, a Kecskemét Város-Bozsó Gyűjtemény Alapítvány és az Idősek Római Katolikus Otthona Alapítvány kuratóriumi tagja. 

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata tisztelettel köszönti Dr. Bányai Endrét 85. születésnapja alkalmából. Jó egészséget kívánunk!

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!