Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. május 13. 15:34

„Befutó” a szegedi egyetemen – Egyedülálló gyakornoki program indul kommunikáció szakosoknak

Egyedülálló gyakornoki programot indít a szegedi Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék: a „Befutó” elnevezésű kezdeményezés célja, hogy fizetett gyakornoki lehetőséget biztosítson a kreatív ipar és a média kiemelt szereplőinél, így csökkentve a hallgatók anyagi terheit és segítve későbbi elhelyezkedésüket. A Befutó Gyakornoki Programról május 15-én, pénteken 10 órakor tartanak sajtóeseményt a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán.

„Befutó” névvel indít gyakornoki programot a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció – és Médiatudományi Tanszéke. A tanszék megállapodást kötött a kreatív ipar és a média azon szereplőivel, akik szerint a kommunikáció szakos végzettség jól használható és hasznosítható a hazai munkaerőpiacon. A Befutó Gyakornoki Program célja, hogy fizetett gyakornoki lehetőségeket biztosítson a kiemelkedő tanulmányi eredményekkel rendelkező hallgatóknak. Az egyetemisták így belépőt nyerhetnek a kommunikációs munka világába és már tanulmányaik alatt megismerkedhetnek a rájuk váró szakmai kihívásokkal.

A Befutó Gyakornoki Program első partnerei a Délmagyarország, a szegedi Tourinform Iroda, a CAS Software és a Magyar Telekom, ahol többek között közösségi média felelősként, újságíróként, valamint kreatív munkatársként próbálhatják ki magukat a hallgatók.

A szegedi kommunikáció tanszék célja, hogy már egyetemi tanulmányaik ideje alatt is gyakorlati lehetőséget nyújtson hallgatóinak, akik a diplomájuk megszerzése után azonnal kiemelkedő munkalehetőségekhez juthatnak. A tanszék a fizetett gyakornoki lehetőségen túl az évek óta működő Tandíjfelező kezdeményezéssel is szeretné csökkenteni az ott tanulók anyagi terheit. Emellett különleges képzési lehetőségeket is kínál az egyetemistáknak: a mobil- és közösségi médiás képzés mellett egyedi mesterképzéssel és mester-specializációkkal is várják a leendő kommunikáció szakos hallgatókat Szegeden.

A Befutó Gyakornoki Programról május 15-én, pénteken 10 órakor tartunk sajtóeseményt az SZTE-BTK Egyetem utcai épületének Kari konferenciatermében, melyre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit. Az eseményen Szajbély Mihály tanszékvezető, valamint a programban résztvevő szervezetek képviselői ismertetik a kezdeményezés részleteit.

Kövessen minket a Facebookon is!