Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. május 21. 15:09

Megszépültek a dunavecsei lakásotthonok

Képgaléria
Megszépültek a dunavecsei lakásotthonok
A TIOP 3.4.2-11/1-2012-0053. számú pályázat záró rendezvénye keretében Duna Menti EGYMI és Gyermekotthon két felújított lakásotthonát május közepén adták át Dunavecsén. A gyermekek ünnepi műsorral fogadták a megyénkből és a helyi intézményekből érkező vendégeket a Vikár Béla Művelődési Házban. A verssel, énekkel, zongorajátékkal és cigánytánccal tarkított műsor nagy elismerést váltott ki a szép számú közönség soraiban.

Györgyiné Dr. Koncz Judit, a KLIK Kecskeméti Tankerületének igazgató asszonya avató beszédében elmondta, hogy nagyra értékeli a dunavecsei intézménybe folyó magas színvonalú  munkát, aminek az eredményét ma is láthatjuk a szépen felújított lakásotthonokban a Kinizsi és a Kodály utcában. A lakásotthonokban élő gyermekeket pedig arra kérte, hogy becsüljék a szép otthonaikat, vigyázzanak rá kellő gondossággal.

A Kinizsi utcában egy új kazán beépítésével a melegvíz ellátási rendszer különválasztása a fűtésről megtörtént. A földszinti és emeleti vizesblokkok teljesen megújultak, a hálószobák hajópadlózatának laminált parkettára való cseréje is lezajlott. A belső lépcsők és a villamoshálózat is felújításra került.

            A Kodály utcában az udvar egy része térburkolatot kapott, a terasz helyén szélfogó került kialakításra. A földszinti vizesblokk újjáépült. A konyha csempézetének cseréjére, valamint a parkettás szoba csiszolására és lakkozására is sor került.

            Mindkét lakásotthonban megtörtént a nyílászárók és a konyha bútorzatának cseréje, valamint a festési-mázolási munkálatok. Kaptak új ágyakat íróasztalokat, székeket új konyhai eszközöket, és egy-egy számítógép számítógépet.

A két lakásotthonban dolgozó nevelő kollégák - pszichológus által vezetett – nevelő munkájukat segítő tréningen vehettek részt.

            A lakásotthonunkban élő gyermekeknek az önálló életvitelre felkészítő szakköröket tartottak. A lányok és a vállalkozó szellemű fiúk számára szakács, a fúrni-faragni szerető fiúk számára barkács szakkört szerveztek.

            A  két lakásotthon akadálymentessé tétele is megvalósult a látásukban és hallásukban korlátozott gyermekek számára..

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház