Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. május 27. 08:04

Boronkay Péter fantasztikus sikere a Tisza Triatlonon

Boronkay Péter fantasztikus sikere a Tisza Triatlonon
Három versenyszámban is érmet szerzett - két aranyat és egy bronzot - a XXIV. Fortrex Tisza Triatlon kupán a kecskeméti paratriatlonista világ- és Európa-bajnok.

Soha nem látott létszámban sorakoztak fel hazánk klubcsapatai Tiszaújvárosban, a XXIV. Fortrex Tisza Triatlon május 23-i, első versenynapján, hogy eldöntsék az országos bajnoki érmek sorsát. A Gyógy- és Strandfürdő területén kialakított verseny központban nem kevesebb, mint 135 egység regisztrált. Viszonyításképpen: az eddigi részvételi rekord 98 csapat volt.

Az időjárás eleinte nem túlságosan kedvezett a rekordmezőny tagjainak és kísérőiknek, szurkolóiknak, hiszen az utánpótlás 1. korcsoportos együttesek rajtját megelőzően elkezdett esni az eső, mely sajnos az órák múlásával hagyott alább, viszont akkor olyannyira, hogy az utolsó kategóriák résztvevői már napsütésben érkezhettek célba. Kecskeméti érdekeltsége is volt az amatőr  országos csapat bajnokságnak, hiszen Boronkay Péter, a Mercedes Benz Gyár KMSE sportolója a Bátorfi Team versenyzőjeként az épek között állhatott a dobogó harmadik fokára.

Másnap délelőtt Péter megnyerte abszolútban a Paratriatlon Országos Bajnokságot, majd délután az épek között rajthoz állt a sprint távú korosztályos ranglista versenyen is.

- Gondoltam ha már itt vagyok, miért ne tegyem próbára magam, mit tudok az épek között a korosztályomban. Végül is a délelőtti Para OB egy jó bemelegítés volt, így fejben kellett összerakni a versenyt - nyilatkozta Boronkay

A 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból, és 5 kilométer futásból álló távot Kecskemét kiválósága 1 óra és 56 másodperc alatt teljesítette: ezzel a kiváló eredménnyel a hétvége 3. versenyeként megnyerte a korosztályos futamot.

- A könnyeimmel küzdöttem örömömben a dobogón állva, hiszen soha nem nyertem az épek között korosztályos ranglista versenyt. Mivel a 20 és 40 év közötti korcsoportok rajtja együtt volt, így egészen a futás feléig nem tudtam, hányadik helyen állok, mikor is Péter Attila bemondta a hangosba, hogy vezetem a korosztályomat. Ez adott még egy kis löketet az utolsó kilométerekhez, így sikerült az utolsó számban 18 perc 23 másodperces idővel lefutnom az 5 kilométert. Óriási érzés volt átszakítani a célszalagot. Ez az eredmény tovább motivál az idei világversenyekre való felkészülésemben. Legközelebb a franciaországi Besancon városában állok rajthoz Világkupán június 7-én - nyilatkozta Boronkay.

Kövessen minket a Facebookon is!