Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. május 29. 15:40

A WWF lett a leghitelesebb NGO fenntarthatósági témában

A WWF a leghitelesebb fenntarthatósággal foglalkozó NGO, állapította meg a 2015-ös Sustainability Leaders Report, amely 82 ország szakértőinek és magas rangú döntéshozóinak véleményét tükrözve állította fel a fenntarthatósággal foglalkozó vállalati, kormányzati és civil szervezetek ranglistáját.

A tegnap kiadott jelentés szerint a vállalatok és szervezetek megítélését elsősorban integrált fenntarthatósági értékrendjük, illetve a vezetőségük személyes fenntarthatósági elképzelései határozzák meg. A The 2015 Sustainability Leadershárom szektor, közel húsz év alatt mutatott, fenntarthatósággal kapcsolatos teljesítményét vizsgálta.A vizsgálat során az 1997 és 2015 között gyakorlatban is megvalósított fenntarthatósági programok kerültek kiértékelésre. Ez alapján világossá vált, hogy kizárólag azok a vállalatok, civil szervezetek és kormányok értek el valódi, mérhető eredményeket, amelyek az alaptevékenységeikbe is beépítették a fenntartható fejlődési modelleket.  

A vállalati és kormányzati szektor részletes analízise mellett a civil szektor a harmadik terület, amelyre a vizsgálat kitér. Eszerint a globálisan megkérdezett szakembereknek negyede a WWF-et jelölte meg, mint a fenntartható fejlődésben élen járó, vezető szervezetet.  Az elemzés alapján, a WWF ezzel az eredménnyel a civil szektor egyértelmű piacvezetője, melyet a Greenpeace (18%) és az Oxfam (9%) követ. Területi megosztásban a WWF megítélése Európában és a Latin-Amerikai, Karibi térség válaszadói körében a legpozitívabb (30%), míg a Greenpeace vezető szerepe Óceániában a legerősebb (23%).

Kövessen minket a Facebookon is!