Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. június 1. 13:57 | Szerző/forrás: keol.hu / KTV

Az Irigy Hónaljmirigy sztárvendég volt a kecskeméti Tiszta Hangon

Az Irigy Hónaljmirigy sztárvendég volt a kecskeméti Tiszta Hangon
Idén is az Irigy Hónaljmirigy volt a sztárvendég a szellemi, illetve testi fogyatékkal élőkkel foglalkozó intézetek számára rendezett Tiszta Hang Zenei Találkozón, Kecskeméten.

Összesen 19 szellemi vagy testi fogyatékkal élőkkel foglalkozó intézet vett részt pénteken az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Platán Otthona által szervezett Tiszta Hang Zenei Találkozón. A 6. alkalommal megrendezett fesztiválra a határon túlról is érkeztek csoportok, hogy megmutassák egymásnak mire is képesek a színpadon.

Öt éve hagyományteremtő szándékkal indították útjára ezt a kecskeméti rendezvényt azzal a céllal, hogy a fogyatékkal élő emberek megmutathassák magukat, összemérhessék tudásukat, biztosítsuk a közös zenélés és éneklés örömét. Elősegítve ezzel is a fogyatékkal élők beilleszkedését a társadalomba. A rendezvényen hat kategóriában mutathatták meg a résztvevők a muzikális rátermettségüket, felkészültségüket. Egyéni ének, csoportos ének, egyéni hangszeres, csoportos hangszeres, tánc, valamint színjátszás.

A zenei találkozón közel 400 fő vett részt az ország mintegy 19 fogyatékosokat ellátó intézményeiből: egyebek között Miskolcról, Budapestről, valamint Erdélyből és Szlovákiából is érkeztek csoportok Kecskemétre.

Kövessen minket a Facebookon is!