Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. június 2. 15:41

Sikeres konferenciát zárt a Rotary Magyarország

A pécsi Kodály Központ adott otthont május 29-31. között a Rotary Magyarország District Konferenciájának. Több mint 100 hazai és külföldi tag gyűlt össze, hogy értékeljék az előző évet, és a jövőbeli tervekről tanácskozzanak.

80 év után ismét Pécs lett a házigazdája ennek az országos rendezvénynek, amelyet a humanitárius szolgálatot teljesítő Rotary Magyarország szervezett. A város szorosan kötődik a magyar Rotary történelméhez, hiszen a szervezet 1925-ös hazai megalapítása után a budapesti klubot követően Pécsett alakult az egyik első vidéki Rotary-csoport. A nagy rotarys hagyományokkal bíró város most több mint 100 hazai és hat országból 15 külföldi Rotary-tagot látott vendégül három napon keresztül.

A konferencia számos programot kínált a résztvevőknek. A Rotary Magyarország fontos gyűléseket tartott a rendezvényen, beszámolt az előző év eredményeiről (az immáron ötödik alkalommal és nagy sikerrel megrendezett Rotary Futófesztiválról, valamint a rászoruló családok megsegítését megvalósító Rotary Adventről), emellett pedig a jövőre vonatkozó tervek is elhangzottak. A Rotary Magyarország 2014-15. évi kormányzója, Lengyel Tamás is felszólalt, valamint értékelte az elmúlt időszakot, továbbá ő nyújtotta át a kormányzói elismeréseket az arra érdemes tagoknak. A szakmai programon felül kötetlenebb időtöltésre is volt lehetőségük a jelenlévőknek.

A konferencia keretében a Pannon Filharmonikusok Kelemen Barnabás hegedűs közreműködésével jótékonysági koncertet adtak a pécsi gyermekekért. Az eseményt a Pécsi Jótékony Nőegylet, az Első Pécsi Lions Club és a Rotary Club Pécs támogatta.

Kövessen minket a Facebookon is!