Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. június 11. 14:09

A kis herceg írójának kabátját mutatják be a Móra-múzeumban

A kis herceg írójának kabátját mutatják be a Móra-múzeumban
A legendás író, Antoine de Saint-Exupéry kabátját is láthatják az érdeklődők a hamarosan nyíló kis herceg-kiállításon a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A ruhadarabot a második világháború első éveiben viselte Saint-Exupéry. A kabátot június 12-én, pénteken 11 órakor mutatják be a sajtó munkatársainak.

Franciaországból kölcsönzi a szegedi Móra Ferenc Múzeum Antoine de Saint-Exupéry, A kis herceg írójának egykori kabátját. A fekete színű öltözetet a kis herceg-kiállításon láthatja majd a nagyközönség a Múzeumok Éjszakájától.

A kabátot 1940 körül csináltatta az író, majd a második világháború során téli küldetései során hordta. Saint-Exupéry repülőgépes felderítőként segítette a francia csapatok munkáját, ezekről a kabátot is érintő évekről írta Hadirepülő című regényét. A kabátot New Yorkba emigrálása előtt nővérénél hagyta több más személyes tárgyával, katonai felszerelésével együtt, azonban már soha többé nem tudta visszakérni: 1944 júliusában egy repülőgépes felderítés közben eltűnt.

A kis herceg-kiállítást már több hete építik a Móra-múzeum szakemberei Szegeden. A látogatók bebarangolhatják majd a legendás regény legfontosabb helyszíneit: a kis herceg bolygóját vagy épp a Földet, megismerhetik a Rókát és a Rózsát, vulkánt pucolhatnak vagy naplementét nézegethetnek. A számtalan kortalan idézet, a megannyi különleges installáció és az egyedi látványvilág a múzeum munkatársai szerint nem csak a kisgyermekek, hanem a felnőtt látogatók számára is igazi csodavilágot teremt majd.

Antoine de Saint-Exupéry kabátját június 12-én, pénteken délelőtt 11 órakor mutatják be a sajtó munkatársainak a Móra Ferenc Múzeumban. Az eseményre tisztelettel várjuk a kollégákat!

Kövessen minket a Facebookon is!