Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. június 25. 13:08

QUANTIS Holding: Masszív régiós expanzió, 330 M Ft osztalék

A QUANTIS Holding Zrt. a tavalyi üzleti évet 5,82 milliárd forintos konszolidált árbevétellel és 330 millió forint feletti nyereséggel zárta, ami a társaságnál 83%-os jegyzett-tőke-arányos megtérülést jelent. A cégcsoport nyolc társaságát tulajdonló holding május 29-ei közgyűlése 330 millió forint osztalék kifizetéséről döntött a részvényesek, köztük az értékesítői részvényprogramban tulajdonrésszel rendelkező munkatársak javára. A vállalatcsoport közép-európai expanziója idén is markáns lépésekkel folytatódik: a QUANTIS Holding szlovák leányvállalata, a QUANTIS Consulting (Slovakia) SA májusban kapott működési engedélyt.

A QUANTIS Holding Zrt. 2015. május 29-ei közgyűlése jóváhagyta a társaság 2014. évi mérlegbeszámolóját: a vezető pénzügyi közvetítő és tanácsadó vállalatcsoport a tavalyi évet 5,82 milliárd forintos konszolidált árbevétellel zárta, 330 millió forintot meghaladó nyeresége pedig kétszámjegyű, 10% feletti növekedést mutat az előző évihez képest. A társaság 2014-et követően idén másodízben állapít meg osztalékotazoknak az értékesítő partnereknek, akik a vállalati részvényprogramban – a QUANTIS Equity Zrt.-n keresztül – tulajdonrészt szereztek a holdingban.

Az osztalékfizetésutána QUANTIS Holding Zrt. saját tőkéje – a 400 millió forintos jegyzett tőke mellett – 704millió forint lett, és ezstabil tőkehátteret nyújt a QUANTIS Csoport jövőbeni működéséhez.

2014-ben magasabb fokozatra kapcsolt a társaság régiós expanziója, amelynek eredményeként az osztrák ALEA Financial Service GmbHbiztosításközvetítő társaságban, illetve a pozsonyi székhelyű NOVIS Poisťovňa a.s.biztosítótársaságban is közel 10%-os tulajdonrészt szerzetta csoport. Korábbról, de ugyancsak aQUANTISCsoport érdekeltségébe tartozik az osztrák Qualis pénzügyi tanácsadó vállalat, amely aranyalapú, egyedi pénzügyi befektetési megoldásokat kínál Európa-szerte.

„A közép-európai expanzió idén is markáns lépésekkel folytatódik: a cégcsoport 2015 márciusában egy 100%-ban saját tulajdonú, biztosítás- és befektetésközvetítési tevékenységet végző leányvállalat, aQUANTISConsulting (Slovakia) SA megalapításával belépett a szlovák piacra.A jól előkészített lépésnek köszönhetően a társaság már 2015 májusában megkapta működési engedélyét a Szlovák Nemzeti Banktól”–nyilatkozta Ertl Pál, a QUANTIS Holding elnök-vezérigazgatója.

A vezérigazgató hozzátette: a QUANTIS további régiós társaságok megvásárlásáróltárgyal, illetve célja, hogy a meglévő külföldi érdekeltségeibőladódó piaci együttműködéseketmaximálisan kihasználja.

Mint ismeretes,a QUANTIS 2014 második felében indította el régiós stratégiai expanzióját: amájus végén bejelentett terjeszkedés első lépésekéntaz osztrák biztosítási piacemblematikus vezetői által alapított ALEA-ban, illetve ama már hat európai piacot kiszolgáló, pozsonyi székhelyű NOVISbiztosítóban szerzett üzletrészt.
A NOVIS – határon átnyúló szolgáltatással – idén áprilisban több országot felölelő értékesítési offenzívát indított: amodern és rendkívül rugalmas biztosítási konstrukciókat kínáló biztosítóSzlovákián kívül Ausztriában, Németországban, Csehországban, Magyarországon és Olaszországban is terjeszkedik.

„A közép-kelet-európai tanácsadói kultúrában példátlan és egyben rendkívüli üzleti potenciált jelent, hogy egy pénzügyi közvetítő vállalategy biztosítótársaság tulajdonosa lehet. Ennekeredményeként apiac és az ügyfelek igényeinek változásai közvetlenül jutnak el a biztosító termékfejlesztőihez,és különlegesen korszerű, ügyfélbarát termékek fejlesztését teszik lehetővé”– hangsúlyozta Ertl Pál.

Az immár 15 esztendeje töretlenül nyereségesQUANTISCsoport tevékenysége Magyarországon lefedi a teljes biztosításközvetítői, pénzügyiszolgáltatás-közvetítői, illetve befektetési szolgáltatási piacot. A tagvállalatok működését aQUANTISHolding stratégiai tulajdonosként koordinálja, üzleti célkitűzéseit pedig az egyes piacokra, célcsoportokra, illetve terméktípusokra szakosodott leányvállalatai és azok üzletágai révén valósítja meg.

Fennállása óta acégcsoport több mint 300 ezer ügyfelet szolgált ki, mintegy 380 ezer szerződést kötött, amelyek szerzéskori díjbevétele meghaladja a 300 milliárd forintot.

A társaság alapítója és többségi tulajdonosa, Kostevc Péter 2014. áprilisban adta át aQUANTISHolding operatív vezetését Ertl Pálnak, aki nemcsak egy karcsúbb és hatékonyabb, de javuló jövedelmezőségi mutatókat produkáló vállalatot vett át. A 2012–2013-ban lezajlott strukturális átalakulásés költséghatékonysági program éves szinten mintegy 2 milliárd forintos megtakarítást eredményezett.

A vezető hazai életbiztosítás-közvetítőQUANTISConsulting Zrt.-nkívülszinténaQUANTISCsoport tagjaa 7,5 milliárd forintot ügyfélvagyonnal rendelkező QUANTISAlpha.A vállalatcsoport privát bankja és befektetési szolgáltatója vezető hazai és külföldi alapkezelők rendkívül széles – mintegy 360 alapból álló – választékához kínál hozzáféréstsaját fejlesztésű termékeken, illetve modellportfóliókon keresztül.

AQUANTISAlpha alapkezelő partnereinek listája rendkívül impozáns: olyan neves hazai és külföldi szolgáltatók találhatók rajta, mint az Aberdeen, az AEGON Befektetési Alapkezelő, az Allianz Global Investors, a Concorde Alapkezelő, a Fidelity, a Franklin Templeton és a J.P. Morgan.

A QUANTIS Alpha tőkebeáramlása az elmúlt egy évben mintegy 1,5 millió euró volt havonta, ezen belül tavaly szeptember óta dinamikusan nő a privát banki ügyfelektől származó befizetések összege.

Kövessen minket a Facebookon is!