Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. július 2. 09:34

Nagy Ugrás két keréken - Tekerjünk el együtt Budapestről Dunabogdányba

Képgaléria
Nagy Ugrás két keréken - Tekerjünk el együtt Budapestről Dunabogdányba
A WWF és a Coca-Cola szervezésében sora kerülő Nagy Ugrás rendezvényre várunk minden kerékpárral érkező résztvevőt. A Nagy Ugrás helyszíne Dunabogdányban lesz a szabadstrandon, ahová a túra Békásmegyerről indul, a HÉV végállomásától.

A találkozó a régi szentendrei út és az állomás között, a hegy felőli oldalon lesz, a buszforduló közelében lévő füves területen.

Az utat a kijelölt kerékpárúton tesszük meg, és a csapathoz Szentendrén lesz még lehetőség csatlakozni.

Az indulási időpont Békásmegyerről: 2015.07.12., 10:00 óra

Csatlakozási lehetőség Szentendrén a buszállomásnál: 10:45 – 11:00

A helyszínre a terveink szerint a délután egy órai programkezdés előtt érkezünk meg. Dunabogdányban a Nagy Ugrás további rendezvényei alatt a kerékpártárolás lehetősége megoldott. Kellő mennyiségű folyadékot és ételt mindenki hozzon magával az útra, menet közben nem lesz lehetőség a készletek feltöltésére. Kérünk mindenkit, hogy viseljen bukósisakot a túra közben. A Nagy Ugrás rendezvény után a visszautat egyénileg, esetleg kisebb csapatokba verődve oldják meg a résztvevők.

A túrán a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Legkésőbb 2015. július 10., 12:00 óráig várjuk a jelentkezéseket a [email protected] e-mail címen. Kérjük, hogy az e-mail tárgya ’kerékpárral a Nagy Ugrásra’ legyen, és írjátok meg, hogy hány fővel vesztek részt az úton.

Nagy ugrás 2015 – Nevező települések

Település neve

Megye

Folyószakasz

Leírás

Sződliget

Pest

Duna, Sződliget és Vác határában

A megadott időpontban egy nagy ugrással csobbanunk a vízbe.

Kisbajcs

Győr-Moson-Sopron

Vének

Rövid koreográfia után csapatunk a vízbe ugrik.

Győrszemere

Győr-Moson-Sopron

Tündér-tó

A hosszú éveken át elhanyagolt Tündér tavat és területét az önkormányzat megvásárolta, a Természet Turista Egyesület (TTE) pedig egy pályázaton nyert támogatás segítségével eredeti méretére kotorta, a tó környékét pedig szabadidő parkká alakította.

 

Lulla

Somogy

Jaba patak

Ugornánk, csak nincs mibe! Az éppen most megtisztítás alatt lévő meder tiszta vizében sorfalat állva, nótával ünnepeljünk patakunkat. A vízfolyást az eredetétől a csatlakozó Jabáig végigkísérjük, vízre tesszük kívánságainkat, majd régi iskolánk udvarán folytatjuk a rendezvényt.

 

Rábapatona

Győr-Moson-Sopron

Rábapatona, Rába-folyó Rába-híd melletti ártér

A július 11-én megtartott falunap méltó folytatása lesz a másnapi Nagy Ugrás. 14:00-tól rengeteg programmal várjuk az érdeklődőket, lesz \"batyus\" piknik és vízi piknik a bátrabbaknak, fotókiállítás, vízipisztoly csata, homokozó és \'Miért szereted a Rábát?\' molinó is. A Nagy Ugrás retro hangulatú lesz, azonban mivel a Rábában való fürdés már nem jellemző, így a két partot élőlánccal kötjük össze az ugrás helyett.

 

Sajóörös

Borsod-Abaúj-Zemplén

 

Sajó folyó sajóörsi partszakasza

A Nagy Ugrás előtt futóversenyt és sportversenyeket rendezünk.

Tiszafüred

Jász-Nagykun-Szolnok

Holt-Tisza, Tiszafüred

A Nagy Ugrást a július 10-12. között megrendezett Halfeszt és Tiszafüredi Halas Napok keretein belül szeretnénk megvalósítani. A háromnapos fesztiválon változatos sportprogramok, főzőverseny, sztárvendégek és szórakoztató műsorok várják az érdeklődőket. Településünk résztvevői a mesterségesen létrehozott Tisza-tóba fognak ugrani, mely gazdag növény- és állatvilágnak ad otthont.

 

Törökszentmiklós

Jász-Nagykun-Szolnok

Tisza folyó

A Nagy Ugrás helyszínére gyalogosan és biciklivel szeretnénk érkezni, ahol gyors hulladékgyűjtés után egy előadás következik a természet- és tájvédelem fontosságáról, illetve a Natura 2000 és Madárvédelmi irányelvekről.

 

Hegyhátszentjakab

Vas, Körmendi járás

Vadása-tó

A Vadása-patak felduzzasztásával létrejött Vadása-tó strandján szeretnénk megtartani a Nagy Ugrást. A vállalkozó kedvűek a napozóstégekről, a többiek pedig a partról csobbanhatnak.

 

Szentendre

Pest

Duna

A rendezvényt a BICAJOS projekt bemutatásával és közösségi tervezéshez való toborzással nyitjuk, majd a biztonsági szabályok ismertetése után ugrunk egy nagyot a Dunába.

 

Zánka

Veszprém

Balaton

A zánkai szabad strandon szeretnénk megvalósítani a Nagy Ugrást.

 

Madocsa

Tolna

Duna

Az Ugrás után szeretettel várunk mindenkit egy kis sportra, az érdeklődők focit, röplabdát és tollaslabdát játszhatnak, de csak miután megkóstolták a helyi nyugdíjas klub ínycsiklandozó lángosait.

 

Patak

Nógrád

Derék patak, Kőhíd melletti rész partszakasza

Mivel patakunk nagyon pici, ezért mi nem bele, hanem át szeretnénk ugrani, illetve papírhajókat és tutajokat fogunk leengedni a patakparton. A patak melletti szabadidő parkban piknikkel, kézműves foglalkozásokkal és játékos vetélkedőkkel várjuk a résztvevőket, az ugrás után pedig szeretnénk mindenkit meghívni egy közös nyársalásra.

 

Dunabogdány

Pest

Duna

Mivel a Nagy Ugrás idei központja Dunabogdány, így az érdeklődők 13 órától részt vehetnek a WWF Élő Duna Turnéjának számos programján, illetve megtekinthetik Végvári Tamás kajakos Mura-Dráva-Duna UNESCO Bioszféra Rezervátumban készített fotóit is, majd 14 órától meghallgatják Tamás élménybeszámolóját túrájáról. Emellett még strandröplabda bajnoksággal, ugrálóvárral, mászófallal, vízipisztoly csatával, vízitornával és koncerttel várjuk ugróinkat, a Budapestről érkezők csatlakozhatnak a reggeli biciklitúránkhoz és közösen tekerhetünk el Dunabogdányba.

 

 

07.01-én további egy nevezés érkezett a Fejér Megyei Kisapostagtól: Helyszín: Kisapostag- Baracs Szitányi Duna part

Szervező: Schalbert Alapítvány Természetvédő Baráti Köre

Várható Létszám: 40-50 fő

Ki-ki saját fantáziája szerint csobbanhat.

Kövessen minket a Facebookon is!