Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. július 3. 15:35

A Forrás szerkesztőinek látogatása Kányádi Sándornál

A Forrás szerkesztőinek látogatása Kányádi Sándornál
Kányádi Sándor meghívására 2015. július 2-án a kecskeméti Forrás szerkesztői látogatást tettek a költő budai otthonában.

A látogatáson ott volt Füzi László, a folyóirat főszerkesztője, Pintér Lajos szerkesztő, Bosznay Ágnes szerkesztőségi titkár, aki kislányát is magával vitte s Bahget Iskander fotóművész, a szerkesztőbizottság tagja, aki évtizedek óta fényképezőgépével követi a Forrás életét.
A vendégek örömére szolgált, hogy a 87. évében járó költő láthatóan jó egészségi állapotban és fiatalos szellemi frissességgel fogadta őket.
Kányádi Sándor 1929-ben született Nagygalambfalván, Hargita megyében, a mai Romániában. Iskoláit Kolozsvárott végezte, és évtizedeken keresztül itt is élt és alkotott. Az utóbbi években települt családjával Magyarországra.
Hazai és nemzetközi megbecsültségét jelzi, hogy Kossuth- és Herder-díjas.
Budai otthona a Várkertben található, aki arra jár, az ablaka alatti parkban találhatja a Benedek Elek emléke előtt tisztelgő Elek apó kútját, amelyet Kányádi Sándor állíttatott, és amelynek kőtömbjét ő hozatta szülőföldjéről, a Hargitáról.
A költő több verse is megjelent az évek során a Forrásban, így azzal búcsúztak el tőle a szerkesztők, hogy viszontlátásra, Sándor bácsi, és viszontlátásra a Forrásban!

Kövessen minket a Facebookon is!