Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. július 6. 08:59 | Szerző/forrás: http://keol.hu/

Milliárdos logisztikai fejlesztés a Mercedes gyár közelében

Milliárdos logisztikai fejlesztés a Mercedes gyár közelében
Új ipari szolgáltató létesítmény, a MetLog Logisztikai Központ alapkőletételére került sor a kecskeméti Mercedes-Benz autógyártól 600 méterre, a Metropolisz Ipari Területen. Az 1,125 milliárd forintos fejlesztés megvalósítását az Európai Unió 450 millió forinttal támogatja. A logisztikai központot a tervek szerint 2015 végén adják át. A beruházás fejlesztője a Risk Capital Kft. Az alapkőletételnél a városvezetést Gaál József, Kecskemét alpolgármestere képviselte.

A MetLog2 elnevezésű csarnok 5 ezer négyzetméter alapterületű lesz. A logisztikai központ csarnok épületének 900 négyzetméteres galériáján irodahelyiségeket is kialakítanak. A logisztikai központhoz egy nagyméretű külső parkoló tartozik majd.

A logisztikai projektek kiemelt értékesítési partnere, az In-Management Kft. szakértői szerint, a Mercedes-gyár közelsége elsősorban az autóipari beszállítók érdeklődését kelti majd fel a fejlesztés iránt. Azt sem tartják kizártnak, hogy a gyártó és a logisztikai tevékenységet végző vállalkozások közel azonos arányban telepednek le a MetLog-ban.

Petrik Zoltán, az In-Management Kft értékesítési igazgatója a létesítmény átadásán elmondta, a Metropolisz-fejlesztés sikere biztos: a kivételes gazdasági és földrajzi környezet szinte garantálja a beruházás eredményességét. A város vállalkozásbarát adó- és fejlesztéspolitikája rendkívül kedvező feltételeket teremt az itt befektetni kívánó cégek számára. Az M5-ös autópálya megépítésével Bács-Kiskun megye bekerült Európa kereskedelmi vérkeringésébe, de Horvátország, Szerbia és Románia közelsége is sok új vállalkozást csalogat a térségbe.

Az 1997-ben alapított Risk Capital Kft-t a jelenlegi tulajdonosai 2013-ban vásárolták meg. A cég többségi tulajdonosa egy magyar magánszemély. A pályázati úton elnyert kecskeméti fejlesztés lesz a cég első logisztikai célú beruházása.

Kövessen minket a Facebookon is!