Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. július 6. 09:03 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskeméti roma gyerekek nyaraltak Tiszaújvárosban

Kecskeméti roma gyerekek nyaraltak Tiszaújvárosban
Az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány 17 kecskeméti roma származású gyermeket nyaraltatott Tiszaújvárosban. A 4 napos program során a gyerekek labdarúgásban mérettették meg magukat, és a tábor ideje alatt élményprogramra is lehetőségük volt a Tiszaújvárosi Fürdőben.

Tiszaújvárosba egyébként nem csak a kecskeméti táborozók érkeztek, mert az ország 10 városából közel 200 gyereket táboroztatott egyszerre a településen a Hit és Sport Alapítvány.

- A többségükben Szeleifaluból kiránduló kecskeméti gyermekek szüleinek köszönetünket szeretnénk kifejezni, hiszen első alkalommal bízták gyermekeiket egy olyan alapítványra, mely hátrányos helyzetű fiatalok sportoltatásával foglalkozik - nyilatkozta hírportálunknak Radics Kálmán, a Kecskemét Megyei Jogú Város Roma Települési Nemzetiségi Önkormányzata, egyben a Hit és Sport Alapítvány elnöke. - Alapítványunk és a kecskeméti roma önkormányzat a táboroztatással kapcsolatos minden költséget felvállalt. 

A kecskeméti gyermekek sikeres üdültetésében koordinációs szerepet játszott a Kecskeméti Roma Települési Nemzetiségi Önkormányzat további két tagja, Kállai István sportért felelős vezető és Dorogi Mihály, a szociális ügyekért felelős munkatárs is.

Kövessen minket a Facebookon is!