Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. július 7. 13:09 | Szerző/forrás: http://hiroshir.hu/

Kirabolták a kecskeméti dílert

Kirabolták a kecskeméti dílert
Kábítószer kereskedelem a fő vádpont három kecskeméti férfi ellen. Egyikük jelentős mennyiségű kábítószert hozott Hollandiából eladásra, de két társa elrabolta tőle az anyag nagy részét.

A 31 éves kecskeméti férfi már 2010 óta Hollandiában élt. 2013 elején elhatározta, hogy úgy szerez pénzt, hogy Hollandiából nagy mennyiségű drogot hoz Kecskemétre, és azt itthon eladja – írja aHírösvény.

A férfi 2013 júliusában 600 gramm speed port és mintegy 150 gramm marihuánát hozott Kecskemétre. A drog egy részét ismeretlen személyeknek eladta 900 Forint/gramm áron, de vevőként jelentkezett a por egy részére az ügy két másik vádlottja, egy 24 éves és egy 21 éves kecskeméti férfi is.

A vádlottak egy kecskeméti presszóban találkoztak. Itt azonban a két vevőjelölt pénz nélkül jelent meg. Egyikük közölte a drogot Kecskemétre hozó vádlottal, hogy pénzt azt nem tud adni érte, de Isten fizesse meg!

Ekkor a drogkereskedő férfi számára világossá vált, hogy társai nem akarnak fizetni, ezért menekülni próbált. Nem járt sikerrel, ugyanis a vevők visszatartották, majd veréssel fenyegették és dulakodni kezdtek. Eközben egyikük letépte a drogot behozó vádlott válláról a kábítószert tartalmazó táskát. A két vevő ezután a rablással szerzett 300 gramm speed port ezer forint/gramm áron, összesen 300 ezer forintért eladta.

A 31 éves vádlott 2013 októberében újabb drogszállítmányt – mintegy 330 gramm speed-et és kis híján háromezer darab mCCP-t tartalmazó tablettát – hozott Hollandiából Kecskemétre, hogy eladja azokat. A házkutatások során a rendőrök a két alkalommal behozott drog nagy részét lefoglalták. A vádlottak által megszerzett kábítószer hatóanyag tartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A 31 éves vádlott fogyasztott is drogot, speed-et és marihuánát.

A vádlottak közül a 31 éves férfi előzetes letartóztatásban van, kirablói közül az egyik vádlott jogerős szabadságvesztés büntetését tölti, míg a harmadik vádlott szabadlábon van. A főügyészség a kiemelt jelentőségű bűnügy vádlottjait jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettével, a 31 éves férfit ezen felül kábítószer birtoklásának vétségével, míg két társát rablás bűntettével is vádolja. Bűnösségük kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!