Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. július 10. 08:37 | Szerző/forrás: keol.hu

Kezdődik az űrkorszak a kecskeméti buszmegállókban

Képgaléria
Kezdődik az űrkorszak a kecskeméti buszmegállókban
Összesen 77 kecskeméti buszmegálló felújítását kezdte meg szerdán, július 8-án a kivitelező Duna Aszfalt Kft. A felújított buszmegállókba ezt követően intelligens utastájékoztató oszlopok kerülnek, melyek folyamatosan adnak majd tájékoztatást a megállókban lévő utasoknak például arról, hogy hány percen belül érkezik meg a járat.

A fejlesztés a „Kecskemét Város közösségi közlekedés fejlesztése, átalakítása-zéró emissziós zóna megteremése soros hibridhajtású alacsonypadlós autóbuszok beszerzésével\" című projekt keretében valósul meg. 

Az önkormányzat megrendelésére 77 buszmegállóba intelligens utastájékoztató oszlopot telepít a T-Systems Magyarország Zrt. A kivitelező cég most ezeknek a mélyépítési, alapozási munkálatait végzi el először. A beruházás részeként, a kényelmesebb beszállás érdekében szegélycsere, a burkolatok és egyes helyszíneken buszvárók felújítása is megkezdődik a kijelölt, legforgalmasabb 77 helyszínen.

Fontos eleme még a felújításnak az akadálymentesítés, amelynek keretében a vakok és gyengénlátók számára speciális burkolat valósul meg a buszmegállóban, ami könnyebbé teszi számukra a felszállás helyének megtalálását. 

A kivitelezők 4 szektorra bontották a buszmegálló felújítási programot. Szerdán elsőként a Nyugati szektorban indul a munka az Aradi vértanúk terénél és a Planetáriumnál lévő buszmegállóknál. Minden buszmegálló működni fog a felújítás alatt is, és a menetrend sem változik. 

A 77 buszmegálló megújítása és az utastájékoztató oszlopok elhelyezése a szükséges mintegy egy hónapos próbaüzemet követően idén októberre fejeződik be. A projekt szinte teljes mértékben európai uniós támogatásból valósul meg, az önkormányzatnak csak egy minimális önrészt kell biztosítania.

Kövessen minket a Facebookon is!