Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. július 17. 08:26 | Szerző/forrás: http://kecskemetitv.hu/

Végéhez közeledik a Városi Mozi átépítése

Jól halad az egykori Városi mozi épületének átalakítása. A munkák jelenlegi állása szerint nem lesz akadálya annak, hogy szeptember második felében itt tartsa meg első bemutató előadását az Új Kelemen László Kamaraszínház. Emellett a Hírös Városi Turisztikai Központ ad majd otthont a Leskowszky Hangszergyűjteménynek is.

Dr. Farkas Gábor Ybl-díjas építész, a Hírös Városi Turisztikai Központ tervezője a KTV híradónak elmondta: jó látni, hogy befejező stádiumához érkezett a beruházás. Ez az az időszak, amikor véglegesen testet öltenek a tervek, és az épület napról napra szépül kívül, belül egyaránt.

Jelenleg a homlokzat befejezési munkái folynak, és napokon belül elkészül a főbejárati lépcsősor is. Belül a burkolások és festések időszaka tart. A hátralévő feladatok közül jelentős a színpadtechnika beszerelése, de vannak még tennivalók az egyéb épületgépészeti és elektromos kivitelezés területén is.

Az eredeti elképzelések szerint már tavaly év végére elkészült volna az átalakítás, a belső feltárásoknál azonban nagyon sok műszaki probléma került felszínre. Ezeket azóta sikeresen megoldották, így a módosított határidő mindenképpen tartható. Farkas Gábor úgy fogalmazott, hogy az ősz kezdetéig valószínűleg már a próbaüzemen is túl lehetnek. Ezt követően megkezdődhetnek az előadások az Új Kelemen László Kamaraszínházban, és látogatható lesz az ide költöző Leskowszky Hangszergyűjtemény is.

Kövessen minket a Facebookon is!