Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. július 26. 21:26 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Nagy területen ég a borókás a Kiskunsági Nemzeti Parkban

Nagy területen ég a borókás a Kiskunsági Nemzeti Parkban
Nagy területen ég a borókás növényzet a Kiskunsági Nemzeti Parkban, a tűz egy fenyvest is veszélyeztet - közölte a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi szóvivő pénteken az MTI-vel. Hírportálunk információi szerint jelenleg már mintegy hatvan hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó dolgozik a területen. A munkálatokban a nemzeti park huszonöt munkatársa és civilek is részt vesznek.

Kovács Andrea elmondta: az Orgovány és Kaskantyú térségében eddig tisztázatlan okból fellobbant lángok oltására a kecskeméti, a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos, valamint az orgoványi önkéntes tűzoltók vonultak ki.

A helyszínen erőgéppel is dolgoznak a tűz megfékezésén, az elsődleges információk szerint egy több száz hektáros területen mintegy 15 hektárnyi borókás növényzet ég és a tűz egy fenyvest is veszélyeztet. A beavatkozó egységek vízsugarak és kéziszerszámok segítségével dolgoznak a lángok megfékezésén, egy helikopter segítségével pedig légi oltást is alkalmaznak.

A szóvivő jelezte: a terület nagysága és a nehéz terepviszonyok miatt az oltás várhatóan hosszú időt vesz majd igénybe. Az oltási munkálatokat a hőség, az erős szél és a terepviszonyok is nehezítik.

(MTI / keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!