Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. július 27. 21:43 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Traktorral rodeózott a kamasz – vádat emeltek ellene

Traktorral rodeózott a kamasz – vádat emeltek ellene
A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorúval szemben, aki egy csólyospálosi rendezvényen önkényesen elhajtott egy traktorral és megrongált vele egy személyautót. (A fotó illusztráció)

A 15 éves fiatalkorú még tavaly augusztus 9-én a délutáni órákban a Csólyospálos külterületén megrendezett traktorversenyen vett részt látogatóként, amikor az egyik őrizetlenül és nyitva hagyott Belorusz MTZ 80 típusú traktorba a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül beült.

A vádlott a traktort elindította és azzal tett egy kört, amely során egy, az út mellett parkoló személygépkocsi bal első részét kanyarodás közben - tapasztalatlansága miatt - megrongálta.

A vádlott vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

Az elkövetőt a járási ügyészség jármű önkényes elvételének bűntettével vádolja, amelyre a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé.

A büntetlen előéletű fiatalkorú próbára bocsátását és ezzel egyidejűleg pártfogó felügyeletének elrendelését indítványozta az ügyészség. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog majd dönteni.

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!