Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. július 30. 22:37 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Ebugatta – Telefonon zaklatták a kecskeméti kutyatenyésztőt

Ebugatta – Telefonon zaklatták a kecskeméti kutyatenyésztőt
A Kecskeméti Járási Ügyészség folytatólagosan, személy elleni erőszakos cselekedettel, fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat egy békéscsabai férfivel és társával szemben.

A 38 éves békéscsabai férfi és 39 éves női társa 2013 nyarán ismerkedett meg a kutyatenyésztéssel foglalkozó kecskeméti sértettel. A vádlottak és a sértett között nézeteltérés alakult ki, ami abból adódott, hogy a férfi vádlott tenyésztői körökben a sértett tudtán kívül valótlanul hivatkozott a köztük lévő jó viszonyra, amivel kapcsolati tőkét próbált kovácsolni magának. A konfliktus másik forrása pedig a fedeztetési jegyekből eredeztethető.

A vita következtében a vádlottak 2013 novemberétől 2014 júliusáig a női vádlott mobiltelefonjáról naponta többször hívogatták, sms-eket és e-maileket küldözgettek a sértettnek, vele akarata ellenére kapcsolatteremtésre törekedtek. Ez idő alatt szám szerint 313 alkalommal kezdeményeztek hívást a sértett telefonjára, melyek között, ahogyan az üzenetek között is, a legtöbb fenyegető tartalmú volt.

A járási ügyészség az egykori élettársakat folytatólagosan elkövetett zaklatás vétségével vádolja, melyre a törvény 2 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé.

A vádlottak közül a nő büntetlen előéletű, férfi társa azonban már háromszor volt büntetve, a jelen bűncselekményt a vele szemben korábban kiszabott felfüggesztett börtönbüntetések hatálya alatt követte el. Bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog döntést hozni.

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!