Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. augusztus 2. 23:20 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Illegális bevándorlás – Óriási teher a Bács-Kiskun megyei bíróságokon

Illegális bevándorlás – Óriási teher a Bács-Kiskun megyei bíróságokon
Kecskemét - Egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a menekültügyekkel foglalkozó bíróságok, amelyek csak az ítélkezési szünetnek köszönhetik, hogy van kapacitásuk lefolytatni a különböző eljárásokat - nyilatkozta Dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke, a Magyar Hírlapnak. Hozzátette, hogy a létszámhiány is gondot okoz, ám emellett az igazságügyi alkalmazottak biztonsága miatt is aggódnak: félnek például a fertőzésektől. (MTI Fotó: Molnár Edvárd)

Dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal közérdekből elrendelheti hetvenkét órára a menekültstátusért folyamodó személy menekültügyi őrizetét. A hetvenkét óra után az illetékes járásbíróságok döntenek az illető őrizetének meghosszabbításról, ha ez szükséges. A többség azonban nem folyamodik menedékjogért, őket a rendőrség idegenrendészeti őrizetbe veszi, szintén hetvenkét órára. Ennek meghosszabbításáról is a járásbíróságok döntenek. A feladatot ellátó fogdák azonban túlzsúfoltak, Kiskunhalason csak egy kétszáz-kétszázötven fő befogadására alkalmas intézmény van, ezt most ötszáz fős sátortáborrá bővítették, de még ez sem elég.

Mindezeken kívül az embercsempészek elleni eljárások is nagyon megszaporodtak, naponta öt-tíz ilyen esettel foglalkoznak. Az egyre növekvő számú eljárások miatt a Kiskunhalasi Járásbíróságon meg kellett duplázni a létszámot - mondta a Magyar Hírlapnak Dr. Bicskei Ferenc.

(magyarhirlap.hu)

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!