Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. augusztus 6. 00:10 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

A hulladékgazdálkodás fejlesztése Kecskeméten eszközbeszerzésekkel

Képgaléria
A hulladékgazdálkodás fejlesztése Kecskeméten eszközbeszerzésekkel
Kecskemét - Összesen 245 millió forint uniós és hazai támogatást nyert az önkormányzat a „Kecskemét Megyei Jogú Város hulladékgazdálkodásának fejlesztése eszközbeszerzésekkel\" című projekt keretében. A fejlesztésről sajtótájékoztató keretében számolt be szerdán dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere.

Elhangzott: Kecskemét hulladékgazdálkodási rendszere kielégítő ugyan, azonban a kevert települési hulladékok begyűjtéséhez használt eszközpark részben elöregedett, a kieső gépjárművek által keletkező kapacitáshiány megszüntetése saját forrásból nem lehetséges. A város ugyanakkor elkötelezte magát a hulladékhierarchiának megfelelő helyes hulladékgazdálkodási gyakorlat mellett: így például házi komposztálók beszerzését is tervezi jelen projekt keretén belül, ezáltal a hulladékok keletkezésének megelőzése is hangsúlyosabb szerepet kap majd.

A projekt keretében beszerzendő eszközök: 3 darab kéttengelyes, egyenként 16 köbméteres, tömörítőlapos hulladékgyűjtő gépjármú, 2 darab, egyenként 30 köbméteres multiliftes konténer, valamint 4000 darab házi komposztáló, 1 darab rakodógép és adapter.

A beszerzéseket járatoptimalizálás és szemléletformálási kampány egészíti majd ki. A kampány keretében lakossági fórumok, az iskolákban ismeretterjesztő előadások lesznek. Az önkormányzat a hulladékgazdálkodási közszolgáltató telephelyére és a hulladékválogató műbe szervez látogatásokat. A környezettudatosság erősítése, a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése kiadványok és dedikált interaktív projekt honlap segítségével is zajlik majd.

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!