Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. augusztus 25. 08:30

Helikopteres parlagfű-felderítés

Ismételten helikopteres légi felderítést alkalmaz a Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal a parlagfű elleni közérdekű védekezés során Bács-Kiskun megyében. A légi felderítés időpontja augusztus 25-26, azaz kedd és szerda. (Fotó: H.Szabó Sándor)

A Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal által kiadott közlemény szerint felderítést az Országos Rendőr-főkapitányság Légirendészeti Parancsnokságával együttműködve fogja a Kormányhivatal elvégezni.

A felderítés során a parlagfűvel fertőzött területekről elektronikus jegyzőkönyv és fotók készülnek, melyeket a feldolgozást követőn a Parlagfű Információs Rendszeren keresztül továbbítják a növényvédelmi hatósághoz. 

A még fertőzött területek beazonosítása így hatékonyan megtörténhet, és a szükséges intézkedéseket a földtulajdonosokkal és földhasználókkal szemben a hatóság munkatársai mielőbb megtehetik. 

A hatóság a jegyzőkönyvben rögzítettek alapján kiszabja a növényvédelmi bírságot, és elrendeli a közérdekű védekezést, melynek költsége a földtulajdonost, illetve földhasználót terheli.

Kövessen minket a Facebookon is!