Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. augusztus 25. 09:39

HATÁROK/BORDERS a Museion No.1 Galériában

HATÁROK/BORDERS címmel a Museion No.1 Galériában (1091 Budapest, Üllői út 3.) 2015. augusztus 28-án nyílik A KKMM - Nemzetközi Kerámia Stúdió szimpóziumának záró kiállítása.

A kiállító művészek névsora: Richard Notkin (USA), Erna Aaltonen (Finland), Audrius Janusonis (LT), Wendy Kershaw (GB), Sarah Honeyman (Norway), Ekaterina Borisova (KYRG), Kemény Péter, Szabó Ádám Csaba, Kádasi Éva, Pázmándi Antal, Fusz György.

A kortárs kerámiaművészet magába foglalja és párhuzamba állítja a kortárs szobrászat vonatkozásait és gyakorlatát, valamint a keramikusok mostani generációjának konceptuális repertoárját. A kortárs kerámia szobrászat akkor a legsikeresebb, amikor a mű fogalmilag összekapcsolódik az adott kerámiaanyaggal – amikor a koncepció, a kontextus, az anyag és a folyamat összetalálkozik, és ahol a kerámia választásának indoka, minden más anyaggal szemben, közvetlen és megkérdőjelezhetetlen. Picasso óta számos művész választja az absztrakt szobrászat műfaját, ahol a tárgy formája fontosabb minden olyan funkciónál, amit általában a kerámiával hoznak összefüggésbe. Ennek a szimpóziumnak az a célja, hogy a forma különböző megjelenési módjait vizsgálja határokat elmosva a vélt vagy valós funkciók megtartása és a formaalakítás teljes szabadsága között.
 

Kövessen minket a Facebookon is!