Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. szeptember 1. 10:16

Olasz szósz-Alfredo szósz

Olasz szósz-Alfredo szósz
Ez a szósz eredetileg csupán vajból és parmezánból állt, és egyszerűsége miatt az olaszok akkor készítettek ilyet, ha nem volt idejük egy bonyolultabb szószt összehozni a tésztához. A nevét egyébként egy római étteremtulajdonosról kapta, aki terhes felesége számára a szokásosnál egy kicsit több vajjal készítette a tésztát, hogy annak magasabb legyen kalóriatartalma. Később, a 20-as évek végén egy „hollywoodi álompár” név szerint Mary Pickford és Douglas Fairbanks olaszországi nászútjuk során megkóstolták, és azonnal bele is szerettek ebbe a rém egyszerű szószba. A receptet persze magukkal vitték az Egyesül Államokba, ahol az hamar közkedvelté vált a népszerűbb Los Angeles-i éttermekben. Persze ma már az Alfredo szósznak is létezik többféle változata, de a legismertebb vajon, parmezánon, petrezselymen és tejszínen kívül semmi mást nem tartalmaz.

Kövessen minket a Facebookon is!