Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. szeptember 14. 08:20

Szüreti felvonulás és kápolna alapkőletétel Borbáson

Szüreti felvonulás és kápolna alapkőletétel Borbáson
A szüreti felvonulást megelőzően tették le a kápolna alapkövét Borbáson, szombat délben.

Mint korábban megírtuk, állampolgári kezdeményezésre épül meg a kápolna azon a Borbás központjában lévő 544 négyzetméteres területen, amit Horváth István erre a célra átadott a kecskeméti önkormányzatnak. Az önkormányzat 4 millió forinttal járul hozzá a kivitelezés mintegy 5 millió forintra becsült költségeihez. Falu György, Borbás kecskeméti önkormányzati képviselője elmondta, hogy egymillió forintnyi építőanyaggal már rendelkeznek, de továbbra is várják a lakossági felajánlásokat. A következő számlára: OTP 11732002-20422457.

A katolikus egyház is segíti a borbási törekvéseket: a település régi, már nem használt iskolája udvarán álló harangot ajánlották fel a kápolnához. Amelyben mintegy 25 hívő foglalhat majd helyet, az udvaron viszont akár 100 ember is követheti a szertartást.

Az ünnepélyes alapkőletétel része volt a Borbáson szombaton rendezett szüreti napnak. Melyben látványos lovaskocsi felvonulást is rendeztek, majd a menet átvonult Kisfáiba, ahol csatlakoztak az ott szüretet ünneplő helyiekhez.

Kövessen minket a Facebookon is!