Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. szeptember 17. 14:08

Átadják az „Év Coaching Szemléletű Szervezete” díjat, magyar vállalatok szeptember 30-ig pályázhatnak

– A Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) Magyar Tagozata idén első alkalommal hirdette meg a hazai cégeknek, vállalatoknak és nonprofit szervezeteknek szóló „Év Coaching Szemléletű Szervezete” szakmai díját. A leendő magyar győztest az ICF Global Prism Award nemzetközi nagydíjra is jelölni fogják, nevezni 2015. szeptember 30-ig lehet. A hazai díjátadóra a „Coaching on Tour” programsorozat világkörüli turnéjának budapesti állomásán, november 4-én kerül sor a MOM Kulturális Központban, ahol nemzetközi PCC szintű ICF coachok tartanak élő és online előadásokat a 21. század vezetői kihívásairól, a sikeres és fenntartható vezetés szakmai, szellemi és lelki feltételeiről, és arról, hogyan érhetünk el kimagasló vezetői teljesítményt a coaching kommunikációs eszköztárának segítségével.

„Év Coaching SzemléletűSzervezete”díj –először Magyarországon

Az „Év Coaching SzemléletűSzervezete”díjra az ICF Magyar Tagozata olyan magyarországi kis-, közép-, és nagyvállalatok, valamint nonprofit szervezetek jelentkezését várja, amelyek hisznek a coaching erejében és ennek jelei megmutatkoznak a szervezet működésében is, vagyis vállalati kultúrájuk szerves részévétették a coaching szemléletűvezetést. Azok a szervezetek pályázhatnak sikerrel, melyek HR munkatársaik számára lehetőséget biztosítanak a coaching megismerésére, alapjainak elsajátítására, és ennek révén alkalmazzák is a coaching egyéni vagy csoportos formáját dolgozóik fejlesztésére akár belső, akár külsőcoachok segítségével. A pályázatra nevezni 2015. szeptember 30-ig lehet.

Nemzetközi szakmai elismerés magyar vállalatoknak

Az „Év Coaching SzemléletűSzervezete”díj magyarországi nyertese lehetőséget kap, hogy coaching teljesítményével kilépjen a nemzetközi szakmai porondra is. Az ICF Magyar Tagozata a hazai nyertest jelölni fogja az „ICF Global Prism Award”-ra, azaz a világ legnagyobb coach szervezetének világszintűelismerésére is. A magyarországi eredményhirdetésre és a díj átadására egy, az egész világot behálózócoach szakmai programsorozat hazai állomásán, az „ICF on Tour”rendezvény magyar estjén kerül sor, 2015. november 4-én, a MOM Kulturális Központban.

„ICF on Tour”–világkörüli coaching roadshow Budapesten

A Nemzetközi Coach Szövetség –megalakulásának 20. évfordulója alkalmából – ez év őszén 31 országot érintővilágméretűrendezvénysorozatot indít, és a roadshow globális útitervében Magyarország is szerepel. A világjáróturnékeretében európai, afrikai és a közel-keleti helyszíneken nemzetközi szaktekintélyek avatják be a hallgatóságot a coaching szakma kulisszatitkaiba, osztják meg tudásukat, víziójukat a nemzetközi trendekről, módszerekről, a coaching kultúra üzleti és társadalmi szerepéről.

Az ICF on Tour rendezvénysorozat több mint 7000 coach nemzetközi összefogásának eredménye. Igyekszünk felhívni a figyelmet a coaching szakma társadalmi és gazdasági küldetésére, vagyis az együttműködés, az odafigyelés és az egymás iránti tisztelet szemléletének terjesztésére. Ez a mai, társadalmi, politikai és gazdasági krízisektől sújtott világban különösen aktuális–nyilatkozta Isabelle Maes, az ICF regionális központjának vezetője.

21. századi vezetői kihívások a coachok szemével

Az „ICF on Tour”globális eseménysorozat 2015. november 4-én érkezik Magyarországra, ahol nemzetközi PCC coachok élőés online előadásai is szerepelnek a programban. Sue Coyne,nemzetközi hírűPCC szintűcoach online előadásában a 21. század vezetői kihívásairól, a sikeres és fenntarthatóvezetés szakmai, szellemi és lelki feltételeiről beszél a hallgatóságnak, sok-sok gyakorlati példával fűszerezve. A budapesti esemény másik kiemelt előadója Ábri Judit, ugyancsak PCC akkreditált coach lesz, aki élőelőadásában a coachingot mint a hatékony és rugalmas vezetők kommunikációs módszerét közelíti meg, és bemutatja, hogyan érhetünk el kimagaslóvezetői teljesítményt a coaching kommunikációs eszköztárának segítségével.

A magyar ICF coachok az elmúlt években egyre több és egyre jelentősebb sikereket érnek el nemcsak hazai, hanem nemzetközi szakmai színtéren is. Nagyon örülünk és büszkék vagyunk rá, hogy az ICF Global nemzetközi anyaszervezetünk ICF on Tourvilágméretűprogramjának egyik helyszíne Budapest. Mindemellett szeretnénk, hogy legújabb hazai ICF kezdeményezésünk, az „Év Coaching SzemléletűSzervezetedíj is hozzájárulna a hazai coachok, coaching szemléletűvezetők és HR szakemberek globális elismertségéhez–mondta el Bite Barbara, az ICF Magyar Tagozatának elnöke.

További részletek:

-         a díjról: http://www.coachfederation.hu/az-ev-coaching-szemleletu-szervezete-2015-coaching-oriented-organization-year-2015),

-         a 2015. november 4-i budapesti „ICF on Tour”rendezvényről: http://www.coachfederation.hu/esemenyek/icf-tour-az-ev-coachszemleletu-szervezete-2015-dijatadas/2015-11-04),

-         valamint az „ICF on Tour”globális programsorozatról: az ICF nemzetközi honlapján  http://coachfederation.org/icfontourés Facebook oldalán https://www.facebook.com/groups/icfontour/)

Kövessen minket a Facebookon is!