Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. szeptember 21. 15:14 | Szerző/forrás: http://keol.hu/

Versmondó verseny 50 éven felülieknek

Versmondó verseny 50 éven felülieknek
A Toll és Ecset Alapítvány, valamint a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Köre „Versmondó Versenyt\" hirdetett 50 éven felüli versszeretőknek. A verseny szeptember 26-án, szombaton, 10 óra 30 perckor kezdődik a Cifrapalota Pávás termében.

Már hagyománynak mondható ez a rendezvény, hiszen harmadik alkalommal látnak vendégül versmondókat Kecskeméten az ország egész területéről. Az idei versmondó verseny témája a II. világháború a költészetben lesz, amit a világháború befejeződésének 70. évfordulója alkalmából választottak a szervezők. 

A jelentkezők egy szabadon választott verssel készülnek, mely lehet bármely magyar költő II. világháborúval kapcsolatosan íródott verse. A versmondást neves személyekből álló zsűri fogja meghallgatni és kiválasztani a legjobbakat, akik értékes könyvutalványt kapnak. 

A II. világháború a költészetben című országos versmondó versenyre még a határainkon túlról is érkeznek, valamint az ország sok helyszínéről. Ennek az eseménynek a keretén belül adják át az országos Versíró pályázat díjai is. Az egyik díjazott Erdélyből, Nagyváradról érkezik. 

A verseny Mák Kornél, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitja meg. A műsorban fellépnek Szabó Sándor tárogatóművész, a Kereki Nótások, Szénási Pál és Szénási Anna énekes-zenészek, a Kecskemét Táncegyüttes, a Tűzön-Vízen Át Egyesület és az Univer Tánczos Péter Népzenei Egyesület. A programra a belépés ingyenes, a rendezvény végén pedig szerény agapé várja a résztvevőket.

Kövessen minket a Facebookon is!