Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. szeptember 24. 13:37

Kerékpártúra indul a Refiből Aradra

Kerékpártúra indul a Refiből Aradra
Jövő szombaton, október 3-án reggel a Kecskeméti Reformárus Gimnázium ismét kerékpáros csapatot indít Aradra. Ebben az évben a 13 diákot 18 tanár is elkíséri majd. (A fotó a 2013-as induláskor készült)

Immár 17 éves múltra tekint vissza a kecskeméti diákok kerékpáros megemlékezése Aradon. Kecskeméten 1998-ban látták vendégül az Aradra tartó Puskás Technikum küldöttségét, és akkor fogalmazódott meg, hogy a következő évben a Kecskeméti Reformárus Gimnázium is csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez.

Első alkalommal 1999. október 3-án szálltak nyeregbe a református gimnázium diákjai. Azóta már194 refis diák járta meg a Kecskemét - Arad távot kerékpárral, és rótta le kegyeletét az aradi hősök előtt. A mostani túrára induló diákokkal már 207 fős lesz a képzeletbeli kerékpáros család. 

A gimnázium életében nagy jelentőségűek a mostani évek, hiszen 2014-ben ünnepelték a 450 éves évfordulót 2015-ben. Idén pedig 25 éves a gimnázium, ha csak az államosítás utáni újraindulástól számítjuk az éveket. Az ünnepi hangulat jegyében határozott úgy a nevelőtestület, hogy nem csak a diákok, hanem a tanárok csapata is elmegy Aradra kerékpárral. Így állt elő az a helyzet, hogy a 13 diákot 18 tanár is elkíséri majd. 

Azok a tanárok, akik nem kerékpárral mennek Aradra, október 5-én autóbusszal indulnak el, így összesen 46 fős lesz a Református Gimnázium küldöttsége.

Október 5-én Aradon részt vesznek az esti ünnepi műsoron, majd 6-án az összes ünnepségen ott lesznek: szentmise a Minorita templomban, megemlékezés és koszorúzás a Szabadság-szobornál és a Vesztőhelyen.

Idén a küldöttég ellátogat Világosra, a fegyverletétel színhelyére is.

Október 6-án kerékpárral jönnek vissza a magyar határig, ahonnan busszal érkeznek majd haza.

Kövessen minket a Facebookon is!