Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. szeptember 25. 08:21 | Szerző/forrás: MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Lagzi Lajcsit hűvösre tették

Lagzi Lajcsit hűvösre tették
Harminc napra előzetes letartóztatásba került Lagzi Lajcsi, azaz Galambos Lajos. Aki elsősorban olyan - mondjuk ki: nem tehetős - emberek „ikonja\", akik töredékét keresik, rendkívül nehéz munkával annak, amit ő, azonban még sem lopják a gázt, a vizet és a villanyt... A gyanú szerint ugyanis Galambos Lajos, a felesége és még egy férfi, több millió forintnyi szolgáltatói díjat loptak el. És most énekeljük egyszerre: \"Szeretném a villanyórát megállítani...\" (MTI Fotó: Mihádák Zoltán)

A bíróság mai döntése értelmében, Lagzi Lajcsi, a neje és velük együtt egy férfi is előzetesbe került 30 napra, mert fennáll a bűnismétlés veszélye és a tanúk befolyásolásának lehetősége is. 

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészségről, azaz Kecskemétről néhány éve a Pest megyei Főügyészségre került ügyésznő, Dr. Gyugyi Csilla szóvivőként a következő közleményt adta ki csütörtök délután:

\"A Budaörsi Járási Ügyészség indítványozta három gyanúsított előzetes letartóztatását, akik egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken keresztül méretlenül vételezték az áramot, a vizet és a gázt. Két gyanúsított az áramszolgáltató ellenőreit vesztegette meg, hogy ne tárják fel a lopást.

A nyomozás során eddig feltárt adatok szerint az egyik gyanúsított egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban olyan illegális bekötéseket építtetett ki, melyek lehetővé tették azt, hogy társaival éveken keresztül méretlenül fogyasszák az áram,- víz,- és gázszolgáltatást. Tették ezt úgy, hogy a közműellátást szabálytalan áram-, víz- és gázbekötéseken keresztül oldották meg, miközben a szolgáltatók felé a szabályosan felszerelt fogyasztásmérők óraállásai alapján éveken keresztül minimális összegű díjakat fizettek.

A mocsai lakóházban több, mint tíz év alatt, a tatai apartmanparkban több, mint öt év alatt 3,5-30 millió forint kárt okoztak a közüzemi szolgáltatóknak az elfogyasztott, de ki nem fizetett közüzemi díjak miatt.

2014 októberében az áramszolgáltató ellenőrei megjelentek a tatai apartmanparkban. A bűnügy két gyanúsítottja, tartva attól, hogy az ellenőrök észreveszik az illegális bekötést, és arról jelentést tesznek,  az ellenőröknek több százezer forint készpénzt adtak, akik azt elfogadták. Cserébe a valós állapottól eltérő, a gyanúsítottak által kívánt állapotnak megfelelő tartalommal vették fel az ellenőrzésről készült jegyzőkönyvet. Ugyanígy jártak el a mocsai lakóház ellenőrzése során is.

A gyanúsítottakkal lopás bűntettének, és vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúját közölte a nyomozó hatóság.

Mivel okkal lehet tartani attól, hogy a gyanúsítottak elrejtőznének, a büntetőeljárás alól kivonnák magukat, tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a nyomozás sikerét, vagy újabb bűncselekményt követnének el, a Budaörsi Járási Ügyészség mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelésére indítványt tett.\"

Dr. Szabó Ferenc s.k. főügyész 

Kövessen minket a Facebookon is!