Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. október 1. 08:55 | Szerző/forrás: http://keol.hu/

Közel egy milliárd forintos EDF DÉMÁSZ beruházás Kecskeméten

Közel egy milliárd forintos EDF DÉMÁSZ beruházás Kecskeméten
Az EDF DÉMÁSZ csaknem egy milliárd forintos beruházást hajt végre Kecskeméten, amely megbízható energetikai hátteret ad a város és térsége gazdasági növekedéséhez. Erről közösen számoltak be az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. ügyvezetői és Kecskemét polgármestere szerdán délután. Az eseményhez kapcsolódva a Hírös Agórában megnyílt a FÉNY-KÉPEK avagy villanyszerelők hétköznapjai sajtófotósok szemével című sajtófotó kiállítás.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az EDF DÉMÁSZ felelős villamosenergia szolgáltatóként mindig kiemelt fontosságúnak tartotta a partnerek teljes körű kiszolgálását. A társaság és Kecskemét önkormányzatának vezetői azonosan gondolkodnak arról, hogy a fejlesztések a helyi vállalkozások munkaerő megtartó hatását és a térség gazdasági potenciáljának további bővítését szolgálják. 

Kecskeméten és vonzáskörzetében a közép- és nagyvállalkozások dinamikus fejlődése eredményeként újabb, jelentős villamos energia kapacitás igény merült fel. Az EDF DÉMÁSZ 900 millió forintos saját beruházásával a város villamos energia ellátását biztosító központi elosztó, a Szultán utcai alállomás új nagy- és középfeszültségű (120/20 kV) hálózatot ellátó transzformátorral és két új földkábellel bővül. A beruházás keretében technológiájában megújul a Kecskemét-Dél 20 kV-os kapcsolóállomás, amely Kecskemét energiaelosztásában tölt be jelentős szerepet.

A szeptemberben indult és jövő év első felében befejeződő fejlesztés nagyságrendjét jól jellemzi, hogy az új transzformátor az EDF DÉMÁSZ által jelenleg biztosított villamos energia kapacitást 50 százalékkal emeli. Ez hosszú távon támogatja Kecskemét városfejlesztési lehetőségeit azzal, hogy megbízható energetikai hátteret nyújt az egyre bővülő ipari fogyasztók valamint a lakosság ellátásához. A 20 MW-os beruházásnak köszönhetően, amely megközelíti az EDF DÉMÁSZ által a Mercedes-Benz kecskeméti gyárának ellátásához 2010-ben megépített alállomás kapacitását, már lehetővé válik az UNIVER Zrt. 2 MW-os többlet energiaigényének kiszolgálása is.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere így fogalmazott: 

- Kecskemét egy rendkívül dinamikus koraszakát él, ennek következtében nem csak a vállalkozások száma, de a lélekszám is emelkedik, amivel együtt jár a szolgáltatások iránti igény növekedése. Ahhoz, hogy ezt az energia ellátás területén teljesíteni lehessen, mindenképpen szükséges a kapacitás bővítése. Reméljük, hogy ennek érdekében a szolgáltató mostani beruházását újabb fejlesztések követik majd.

A Fény Nemzetközi Éve az EDF DÉMÁSZ számára kiemelt jelentőségű, ebben az évben több rendezvénnyel kapcsolódnak a nemzetközi programhoz. Ennek keretében látható egy hónapon át Kecskeméten a FÉNY-KÉPEK, avagy villanyszerelők hétköznapjai sajtófotósok szemével című sajtófotó kiállítás, amelyet az EDF DÉMÁSZ minden szolgáltatási régióközpontjában bemutatnak. A Hírös Agóra Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban szeptember 30-án nyílt meg az a tárlat, ahol 12 sajtópartnerük munkáiból válogattak olyan fotókat, amelyek az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó villanyszerelőinek portréit, egy szakképzett, elszánt férfi csapatot és nem utolsósorban a magasban végzett munka varázsát mutatja be az optikán keresztül. A kiállítás megrendezésével nem titkolt céljuk, hogy az életünkben már természetesként megélt villamos energia jelenléte mögé minden ügyfelük oda tudja képzelni villanyszerelő munkatársaik erőfeszítését, amit a villamosenergia-szolgáltatás folyamatosságáért nap mint nap megtesznek.

Kecskemét város stratégiájának egyik fontos eleme a duális képzés minél teljesebb körű megvalósítása, a felkészült szakemberré válás támogatása. Ez egy újabb találkozási pont a város és az EDF DÉMÁSZ között, ezért nem véletlen, hogy a kiállítás megnyitójával egy időben tartotta - ezúttal Kecskeméten - idei évnyitóját az EDF DÉMÁSZ Jedlik Ányos Képzési Központja. A társaság egyedülálló képzési programot indított el 2012-ben a villanyszerelő utánpótlás munkatársak nevelésére, amely lehetővé teszi, hogy saját „nevelésű\" munkatársakkal tudja biztosítani a korszerű hálózatüzemeltetéshez értő szerelők utánpótlását.

A hálózatszerelői utánpótlás programban a villanyszerelő képesítést megszerzett hallgatók egy évig a hét három napján körzetszerelőként dolgoznak, két napra pedig újra az iskolapadba ülnek. A villamosenergia-hálózat építésével és üzemeltetésével, valamint a munkabiztonsággal kapcsolatos szakmai tárgyak mellett gazdálkodási, informatikai, kommunikációs és nyelvi képzést kapnak. A most induló új évfolyamban 10 diák, köztük négy kecskeméti fiatal kezdi meg a tanulmányait.

Az EDF DÉMÁSZ felelős energiaszolgáltatóként mindig arra törekszik, hogy a lehető legmagasabb minőséget biztosítsa ügyfelei számára. Ezt igazolja az Energiafogyasztók Díja, amelyet öt éven belül már negyedik alkalommal kapott meg az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft., mint a leginkább fogyasztóbarát elosztó társaság. A díj ügyfeleik elégedettségét fejezi ki az üzemzavarok minél rövidebb idejű elhárítása, a gyors ügyintézés, a korrekt tájékoztatás területén. A hálózatépítés, az üzemzavarok elhárítása, a napi karbantartási tevékenység nem csak felkészült, magas szakmai tudással rendelkező munkatársakat kíván. A sajtótájékoztatón a cég vezetői hangsúlyozták, hogy társaságcsoportunk sokat tesz a biztonságos munkavégzést segítő korszerű technika alkalmazásáért is.

Legutóbb az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft.-nél 2015 tavaszán állt munkába az a 10 új emelőkosaras gépjármű, amely biztonságosabbá és hatékonyabbá teszi a szabadvezetéken végzett munkát és a közvilágítás üzemeltetését. Ebben az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó villanyszerelői akár 16 méteres magasságban és 10 méteres oldalkinyúlásban is biztonságosan tudják végezni munkájukat.

A kecskeméti rendezvényen elhangzott, hogy az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó felelős energiaszolgáltatóként a munkabiztonságot, a hatékonyságot és a minőséget tekinti prioritásnak tevékenysége során. A Társaság kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a hálózatépítésben és a napi üzemeltetésben résztvevő munkatársai korszerű ismeretekkel rendelkezzenek és biztonságos körülmények között szolgáltassanak.

Ezt a hármas egységet tükrözik azok a fotók is, amelyek szeptember 30. és október 31. között tekinthetők meg Kecskeméten, a Hírös Agóra Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban, a Fény Nemzetközi Éve alkalmából.

Kövessen minket a Facebookon is!