Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. október 1. 13:47 | Szerző/forrás: http://hiroshir.hu/

Kol­dus lett az egy­kori kecs­ke­méti mil­li­o­mos­ból

Apja ha­lála után ki­csú­szott lába alól a talaj, és na­gyon hamar az ut­cára ke­rült. Négy éve párra lelt, azóta van fedél a feje fe­lett.

A kilencvenes években még jól menő vállalkozása, egy autóbontója volt Kecskeméten. Sanyika Abonyból – mert ma már csak így ismerik – azt mondja, akkoriban nemcsak azt vehette meg magának, amire szüksége volt, hanem azt is, amit csak akart. Most mégis az utcán tengeti mindennapjait, koldulásból él.

A baj akkor ütött be, amikor meghalt édesapja. A férfi ekkor tudta meg, hogy a ház, amiben él, másé. “Milliókat fizettem ki rokonoknak… Az üzlet is döcögőssé vált, az addigi életem kártyavárként kezdett összedőlni. Nyilván sok rossz döntésem is volt akkortájt.

A barátok eltávolodtak tőlem, egyedül maradtam. Azt mondják, ha valaki egyszer megindul a lejtőn, az nem áll meg. Velem ez történt: hajléktalan lettem” – mondta el a férfi pár mondatban élete tragédiáját a szoljon.hu újságírójának.

Azóta kicsit jobb a helyzet, négy éve ugyanis megismerkedett egy nővel, most vele él. Igaz, pedagógus végzettségű párja is munkanélküli, így éppen csak fedél van a feje felett, napról napra élnek az összekoldult forintokból. Mert bár Sanyika próbál dolgozni, egészségi állapota miatt csak alkalmi munkákat bír vállalni. “Nem múlt el nyom nélkül a hajléktalanlét: mindenem fáj, főleg időjárás-változás idején. Ennek ellenére ide-oda elmegyek, bedolgozok, segítek, amíg bírom. Igaz, ezek nem hivatalos melók. Emiatt jelenleg semmiféle rendszeres bevételem nincsen.”

Nemrég lefotózták, és képét megosztották a Facebookon, utána pár napra “fellendült az üzlet”, az abonyi Sanyika ezért nem bánja, ha írnak róla. Sőt, arra biztat mindenkit, keressék meg nyugodtan a Facebookon is. Nagy varázslónak tartja magát a történtek ellenére is, Sándor Alfonzo néven szerepel a közösségi portálon. Azt mondja, nagyon nagy segítség sem kéne: mindössze tartozásait fizetné ki, meg beindítaná vállalkozását, van ugyanis négyezer könyve elrakva, azokat próbálná eladni.

Kövessen minket a Facebookon is!