Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. október 7. 15:23 | Szerző/forrás: baon.hu

Húsvágó bárddal és nyújtófával torolták meg az iskolai sérelmet

A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt egy 41 éves nő, valamint az asszony 16 és 17 éves fia ellen, akik húsvágó bárddal és nyújtófával akartak elégtételt venni egy állítólagos iskolai atrocitásért.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közlése szerint a 41 éves családanya és 17, illetve 16 éves fia, idén január 14-én az esti órákban Rémen megjelentek a szomszéd utcában lakó sértett családnál azzal a céllal, hogy a fiúk lánytestvérét ért állítólagos iskolai bántalmazást és piszkálást számon kérjék. A vádlottak magukkal vittek egy 50-60 centi hosszúságú nyújtófát, valamint egy húsvágó bárdot.

A konyha előterébe belépve a fiatalabb fiú a nyújtófát kivette a táskából és odaadta az anyjának. A nő a nyújtófával a kezében emelt hangon kérte számon a családfőt. A 16 éves támadó a húsvágó bárdot is elővette és odaadta bátyjának, mire a megtámadott családfő és a segítségére siető fia el akarta venni a bárdot a támadóktól. Ekkor az asszony a nyújtófával fejen ütötte az apja segítségére siető fiút, az ügy másik sértettjét, aki az ütéstől a földre esett. A 16 éves fiú a lábával lefogta a földön fekvő sértettet, akit közben az anya tovább ütött.

A feldühödött asszonynak és fiainak azonban ez nem volt elég. A 16 éves vádlott a húsvágó bárddal a családfőre támadt és a jobb fülét a porcon is áthaladva megvágta. Végül a családfő a bárdot kicsavarta támadója kezéből és eldobta. Ezután a támadó anya a családfő fejét és lábát a nyújtófával tovább ütötte, mialatt 17 éves fia is többször belerúgott a sértettbe. A családfő a bántalmazás következtében a zúzott és vágott sebek mellett sípcsont törést és a szárkapocscsont darabos törését szenvedte el, fia az arcán, kezén szenvedett zúzódást és hámsérüléseket.

Az ügyészség álláspontja szerint azzal, hogy a családanya fiatalkorú fiai jelenlétében, velük együtt követte el a bűncselekményeket, a nevelési kötelességét súlyosan megszegte, ezért kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt is felelnie kell. Ezen felül a járási ügyészség mindhárom elkövetőt kétrendbeli aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolja, amely a törvény szerint 1 - 7,5 évig terjedő börtönbüntetéssel büntetendő. A büntetlen előéletű vádlottak bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!