Július 27. szombat, Liliána, Olga
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Hírek, események
  • Alaki vizsgálatok helyi frekvenciák pályázati felhívásaira érkezett ajánlatoknál - Összefoglaló a testület eheti döntéseiről
Hírek, események 2015. október 9. 15:02

Alaki vizsgálatok helyi frekvenciák pályázati felhívásaira érkezett ajánlatoknál - Összefoglaló a testület eheti döntéseiről

A helyi kisközösségi rádiós frekvenciák elvi hasznosítására kiírt felhívásra négy pályázati ajánlat érkezett, a hiánypótlások után két pályázót vett pályázati nyilvántartásba a Médiatanács: a nyíregyházi Kulturális Életért Közhasznú Egyesületet és a szarvasi MEDIORIX Egészségügyi és Szolgáltató Bt-t. A szarvasi Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegye pályázata a hiánypótlás után is alakilag érvénytelennek bizonyult. A felhívásra szintén jelentkező A Tehetséges Zenészekért Alapítvány nyilvántartásba vételét a Médiatanács alaki hiba miatt már korábban megtagadta.

A Médiatanács döntött arról, hogy az Abádszalók 89,2 MHz helyi hasznosítására kiírt pályázati felhívásra az Auris Média Kft-től és a Ventúratech Kft.-től beérkezett mindkét ajánlat alakilag érvénytelen. A Médiatanács a korábban az Orosháza 88,6 MHz helyi rádiós frekvenciára jelentkező három pályázó közül a hiánypótlásra felhívott Tuska Milán egyéni vállalkozó pályázót is pályázati nyilvántartásba vette. A Magyar Múzsa Kft. ajánlata alakilag érvénytelennek bizonyult a hiánypótlás után is. A frekvenciára szintén pályázatot benyújtó Magyar Katolikus Rádió Zrt. ajánlatát a Médiatanács már korábban nyilvántartásba vette, ott nem volt szükség hiánypótlásra.

 

A Médiatanács határozott arról, hogy felhívásban figyelmezteti a TV2 médiaszolgáltatóját a jogszabályok betartására amiatt, hogy egy júniusi adásnapon nyolc alkalommal elmulasztott reklámszignált használni egy virtuális sörreklámot tartalmazó időjárás-jelentésnél.

Kövessen minket a Facebookon is!