Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. október 12. 10:03

Hatszázezer forinttal támogatja az Aurin Leánykart a Phoenix Mecano igazgatója

Hatszázezer forinttal támogatja az Aurin Leánykart a Phoenix Mecano igazgatója
Dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano ügyvezető igazgató „A kecskeméti kultúra mecénása\" díj elnyerésével járó 100 ezer forintos pénzjutalmát a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Iskolának adományozza, sőt a kapott összeget meghatszorozza. A támogatás az Aurin Leánykar munkáját, szakmai előrelépését, bel- és külföldi szerepléseit segíti majd.

Előzmények: 

Dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. ügyvezető igazgatója kapta idén, május 4-én „A kecskeméti kultúra mecénása\" díjat. Az elismerést dr. Ittzés Tamás, a Bohém Ragtime Jazz Band vezetője alapította 2012-ben, azzal a céllal, hogy a kulturális élet képviselői közösen köszönjék meg az irányukba tanúsított figyelmet és támogatást a gazdasági élet szereplőinek. 

A díjat évente egy személy kaphatja: olyan cégvezető, aki sokat és kitartóan áldozott a kecskeméti kulturális rendezvények, intézmények támogatására, mintegy cégfilozófiájában is vallva a kulturális mecenatúra fontosságát. Az elegáns, homokfúvott üvegből készült díj mellé a díj alapítója minden évben 100 ezer forintot is felajánl a díjazott cége részére, azzal a kimondott kéréssel, hogy az összeget (akár azt meg is toldva) forgassa vissza a kecskeméti kultúrába. 

Az első évben, 2012-ben a díjazott Tormási Attila megduplázta az összeget, majd 2013-ben Versegi János, a VER-BAU Kft. tulajdonosa már háromszázezret adományozott. Tavaly Horváth Attila, a Termostar Kft. ugyancsak háromszázezret áldozott a kultúrára. Idén azután Dr. Nagy Zoltán tovább növelte a „tétet\", magasra téve a „mércét\": 600 ezer forintot adományoz október 13-án, kedden a Kodály Iskolában az Aurin Leánykarnak.

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. ezzel a gesztussal ismét tanúbizonyságot tett a társadalommal szembeni felelősségvállalásáról. A gépipai és elektronikai rendszereket, alkatrészeket gyártó és fejlesztő Phoenix Mecano Kecskemét Kft. az 1993-as megalapítása óta jelentős mértékben hozzájárul a megyeszékhely kulturális- és sportéletéhez, számos közéleti, rangos esemény mecénásaként ismert. Támogatja a Kecskeméti Katona József Színház, a Kodály Zoltán Ének-zenei Iskola valamint a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészeti munkáját, illetve a Zrínyi Ilona országos matematikaversenyt valamint az OTDK-t is. A vállalat felkarolja a vizuális nevelést szívügyének tekintő képzőművészeti műhelyek munkáját, valamint évek óta fő támogatója a Megyei Prima Díjnak. Több városi illetve városrészi rendezvényhez nyújt anyagi támogatást, elsősorban a legnagyobb múltra visszatekintő Hírös Hét Fesztivál valamint a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál megrendezéséhez. A cég évről évre segíti a legnívósabb kecskeméti komoly- és könnyűzenei koncertek szervezését.

Az idei évben a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége Genius Loci díjjal ismerte el a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. tehetségek felkarolását segítő munkáját. Szintén az idei évben kapta meg Dr. Nagy Zoltán ügyvezető igazgató „A kecskeméti kultúra mecénása\" díjat, elismerve, hogy kitartóan áldozott a kecskeméti kulturális rendezvények, intézmények támogatására. 

Dr. Nagy Zoltán ügyvezető igazgató vallja, hogy a kulturális értékeket a társadalom minél szélesebb köréhez el kell juttatni, láthatóvá kell tenni, hogy reményt, megnyugvást, örömet okozzon, ott és akkor, amikor szükséges. Ezért is fontos, hogy egy vállalat cégfilozófiájában kiemelt helyet kapjon a kultúra erkölcsi és anyagi támogatása, a tehetségek felkarolása.

Kövessen minket a Facebookon is!