Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. október 14. 08:24

Adjukössze.hu: legyél Fejős Éva regényhőse!

Adjukössze.hu: legyél Fejős Éva regényhőse!
Ma indul az Adjukössze+ kampány: aki adományával segít az adjukössze.hu oldalon egy-egy civil projektnek, társadalmi ügynek, az feledhetetlen közös élményt nyerhet a projektek mellé állt hírességekkel. Fejős Éva a veszélyes hulladéklerakók felszámolását célzó Greenpeace-kampányt támogatja. Aki adományoz, annak esélye lehet arra, hogy az írónő a következő regényébe beleszövi személyét.

A NIOK Alapítvány által üzemeltett adjukössze.hu oldal kifejezetten civil kezdeményezéseket segítő online közösségi adománygyűjtő (crowdfunding) portál. 2015. október 13-ától az Adjukössze+ kampányok keretében az adományokért cserébe esélyt kapnak a támogatók egy hírességgel közös, csak ezen adományozási formával elérhető, különleges élmény megnyerésére.

Fejős Éva a Greenpeace veszélyes hulladéklerakók felszámolását célzó kampányát támogatja. Aki adományoz, annak esélye lehet arra, hogy az írónő beleálmodja személyét a következő regényébe. Mautner Zsófi az Igazgyöngy Alapítvány hátrányos helyzetű gyermekek tanodáját segítő projektje mellé állt, és egy szerencsés adományozót invitál egy közös főzésre, sőt az illetőről nevez el egy új ételkölteményt. Winkler Róbert pedig annak a nyertesnek kínál egyszerre két tesztvezetést is (két igen különleges autóval), aki a Magyar Rett Szindróma Alapítvány élményterápiás gyűjtésébe száll be.

Sőt! A sornak itt még nincs vége, hamarosan újabb hírességek és további gyűjtések indulnak, annak is érdemes figyelnie az oldalt, aki szeretné egyszer a zenekari turnézás élményét átélni, mert hamarosan erre is lehetőség lesz.

Valójában példátlan civil sikersztori, hogy a közösségi finanszírozás ilyen jól működik a nonprofit szektorban: hazai és nemzetközi összehasonlításban is egyedülálló módon az összes kezdeményezés 80%-a zárul sikeresen az oldalon. Ez nagyban köszönhető annak is, hogy a NIOK Alapítvány végig mentorálja, segíti a gyűjtő civilek kampányait. Az oldal indulása óta már több mint 39 millió Ft értékű adomány gyűlt össze több mint 4300 magánadományozótól.

„Olyan szervezetekkel indítjuk el ezt a kampányt, akikkel régóta szorosan együtt dolgozunk. Célunk, hogy az Adjukössze+ kampánnyal olyanokhoz is elérjünk, akik egyébként talán nem is gondolnának arra, hogy egy-egy társadalmi ügyet támogassanak. Így azonban ők is megismerhetik ezeket a fontos és hasznos kezdeményezéseket, ráadásul egy olyan különleges élményt nyerhetnek azzal, ha segítenek, ami tényleg egyedi, hiszen máshol nincs rá lehetőség” – mondta Szegedi Andrea, az adjukössze.hu programvezetője.

A Greenpeace kampányához tartozó videó itt megtekinthető: http://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/Legyel_a_regenyhosom

Kövessen minket a Facebookon is!