Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. október 17. 20:23 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Szent II. János Pál emlék-konferenciát rendeztek Kecskeméten

Képgaléria
Szent II. János Pál emlék-konferenciát rendeztek Kecskeméten
Kecskemét - A Városháza dísztermében rendezték meg pénteken a Szent II. János Pál emlék-konferenciát. Az eseményt Kecskemét Megyei Jogú Város Értékmegőrzési Bizottság Egyházügyi Munkacsoportja, és az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvány közösen szervezte.

Az emlék-konferencia fővédnökei Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő és dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye érseke voltak. Védnökként Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere vett részt az eseményen.

A konferencia vendégeit a polgármester asszony és Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, az Egyházügyi Munkacsoport vezetője köszöntötték. Majd előadást tartott Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő, Juhász Judit, az Anyanyelvápolók Szövetségének elnöke, Balázs Gergely piarista atya, Ewa Filipiak, Wadowice volt polgármestere, dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskemét Társszékesegyház érseke, dr.Pallai Mária, történész és Feczák László, görög katolikus parókus.

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház