Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. október 17. 20:37 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Szombati operett-premier a kecskeméti színházban – Borban az élet

Képgaléria
Szombati operett-premier a kecskeméti színházban – Borban az élet
Kecskemét - A világhírű kecskeméti szőlész-borász, Mathiász János életét ismerhetik meg a nézők a Borban él az élet című zenés gálaműsorban. A produkció bérleten kívüli előadásként látható október 17-étől, szombattól.

A történet Kecskeméten játszódik a századfordulón. Mathiász János a pusztító vész, a filoxéra megállításán dolgozik. 

- Mathiász János munkásságát itthon és külföldön is elismerik - mondta Cseke Péter, az előadás rendezője. - Több mint 3700 szőlőfajtát nemesített. Uralkodók és vezető politikusok próbálták magukhoz csábítani a zseniális kutatót. Tudományos eredményei a magyar nemzet dicsőségére szolgáltak. Ezért is gondoltam, hogy kijárna már Mathiász Jánosnak egy saját műsor, amellyel méltó emléket állíthatunk a korszaknak, a vidéknek, és nem utolsósorban magának az embernek. 

A bor mellé persze szép nóták is járnak. A produkcióban olyan bordalok hangzanak el, melyeket - a jófajta borhoz hasonlóan - ismernek a világon mindenhol. Felcsendül többek között a Csak egy cseppet ittam..., a Délibábos Hortobágyon..., az Egy kis itóka, ha bennem van..., az Úgy szeretek részeg lenni..., és más ismert operett-sláger társaságában nemzetünk egyik leghíresebb operarészlete, a Bánk bán Bordala is. 

Mathiász János alakítója Egyházi Géza. Színpadra lép továbbá Károly Katalin, Hajdú Melinda, Dobó Enikő, Aradi Imre, Ferencz Bálint, Kiss Zoltán, Váry Károly, Puskás Gyula, valamint a Kecskemét City Balett táncosai. Jelmeztervező: Gyarmati Dóra, zenei vezető: Károly Katalin, koreográfus Barta Dóra. 

(Fotók: Walter Péter)

(keol.hu)

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!