Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. október 19. 08:59

Tiszta szerelem imaest

Tiszta szerelem imaest
Kecskeméten a Nagytemplomban 2015. október 7-én 18 órai kezdettel szentmise és imaest volt a Tiszta szerelemért.

2015. október 7-én a Jézus Szíve Társaság és a Parázs Pasztorális Központ szervezésében Kecskemét is bekapcsolódott a Tiszta szerelem imaest elnevezésű országos programba. Az imaest résztvevői a Kecskeméti Nagytemplomban gyűltek össze, hogy imádkozzanak a tisztaságért és elköteleződjenek mellette.
Az imaest a 18 órai szentmisével vette kezdetét, amit Ruskó Norbert, Tóth Tibor, Puskás Antal és Dr. Jeney Gábor atyák celebráltak. A szentmise prédikációjában Tóth Tibor atya buzdított a szexualitás helyes megélésére, hogy az az Isten felé vezető, emberségünket kiteljesítő út lehessen.
A szentmise után kezdődött az imaest.
Meghallgathattuk Puskás Antal pálos szerzetes, petőfiszállás-pálosszentkúti plébános és Ruskó Norbert bócsai plébános tanúságtételét.
Antal atya beszélt saját megtéréséről, a tisztaságot veszélyeztető kísértések sokféleségéről és hogy milyen módszerek segíthetnek bennünket a tisztaság megőrzésében. Úgy látja azonban, hogy a tisztaság elérése és megtartása – minden igyekezet és minden hasznos gyakorlat ellenére – meghaladja véges emberi képességeinket, ezért a tisztaságra elsősorban mint Isten kegyelmi ajándékára tud tekinteni: kérnünk kell Istentől a tisztaság adományát.
Norbi atya az időbeosztás és az Istennel megbeszélt napirend fontosságára hívta fel a figyelmet, mert ezek a testi-lelki tisztaság megőrzésének fontos eszközei: segítenek bennünket abban, hogy a haszontalan tevékenységek és elfoglaltságok ne uralkodjanak el az életünkben, így tudjuk emberi méltóságunkat kiteljesíteni.
A kihelyezett Oltáriszentség előtt zsoltárrészletekkel, elmélkedésekkel és énekekkel imádkoztunk a tisztaság ajándékáért. Az imaest végén lehetőségünk nyílt a tisztaság melletti elköteleződésre: égő mécseseket helyeztünk az Oltáriszentség elé, a Kutasi Gábor által készített, virágokkal feldíszített szív köré.
Az est folyamán az Egyházmegyei Zenei és Közösségépítő Tábor résztvevői teljesítettek zenei szolgálatot.

Kövessen minket a Facebookon is!