Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. október 22. 08:35 | Szerző/forrás: http://keol.hu/

Lenyúlta a videokamerákat és a fényképezőgépet a kecskeméti hotelból a virtuális oktató

Nem csak virtuálisan, hanem valóságosan is lenyúlta a rábízott videokamerákat, fényképezőgépet és objektíveket egy kecskeméti hotelból a férfi, aki virtuális technikára oktatta az alkalmazottakat. Ezért nem csak virtuálisan, hanem valóságosan is vádat emelt ellene a Kecskeméti Járási Ügyészség, sikkasztás bűntette miatt.

A vádirat szerint 34 éves, többszörösen büntetett előéletű férfi egy kecskeméti hotelban digitális eszközökkel dolgozott: virtuális technikára oktatta a hotel alkalmazottait. A munkaeszközök egy cég tulajdonában voltak, az oktatás fejében pedig a vádlott alkalmanként a hotel egyik szobájában lakhatott.

A férfi 2013. november közepe és 2014 áprilisa közötti időben a rábízott digitális munkaeszközök közül a hotel raktárából 2 darab videokamerát, 1 darab fényképezőgépet és 2 darab objektívet sikkasztott el, egy fényképezőgép táskával együtt.

A 34 éves vádlott az összesen 970.000 forint értékű tárgyakat egy budapesti zálogházban 500.000 forintért eladta, a kapott pénzt pedig felélte. A sikkasztással okozott kár nem térült meg, a tulajdonos cég képviselője kérte az okozott kár megtérítését.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja és végrehajtandó börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Bűnössége megállapítása esetén egy korábbi felfüggesztett börtönbüntetését is végre kell hajtania. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!