Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. október 22. 08:52

Houdini lélegzetelállító mutatványai a milánói expon - 50 év után újra magyar bűvészek a világkiállításon

Képgaléria
Houdini lélegzetelállító mutatványai a milánói expon - 50 év után újra magyar bűvészek a világkiállításon
A május óta tartó milánói világkiállításon Európában még nem látott nagyszabású Houdini kiállítás nyílik október 22 és 29. között. A kiállítás a Houdini House Budapest és az Emberi Erőforrások Minisztériumának együttműködésével jön létre. Az esemény csúcspontja David Merlini színpadon még sohasem látott szabaduló mutatványa, melyre a záró esten kerül sor.vvv

A bűvész történelem során rengeteg magyar bűvész alkotott maradandót, és a mai napig büszkélkedhetünk világhírű bűvész és illuzionista előadóművészekkel. Hajnóczy Soma, David Merlini mellett számos magyar bűvész lélegzetelállító előadásaikkal lépnek fel a világ minden táján, és kápráztatják el a közönséget.

A világkiállítás alkalmából megrendezett Houdini kiállításhoz több magyar bűvész is csatlakozott: Szabó István és Németh Gábor close-up előadásokkal varázsolja el a pavilonba látogatókat, Holcz Gábor pedig magát Houdinit személyesíti meg a kiállításhoz kapcsolódó nagyszabású előadásban. David Merlini showműsorában kísérletet tesz arra, hogy kiszabaduljon a kínai víztartálytortúra fém-üveg tartájából, méghozzá oly módon, ahogyan az színpadon korábban sosem volt látható.

„A magyar bűvész társadalom számára megtiszteltetés, hogy Houdini kiállítást szerveznek a milánói világkiállítás magyar pavilonjában. Felhívja az emberek figyelmét arra, hogy a bűvészet is olyan terület, ahol a magyarok az élen járnak. Harry Houdini munkássága a mai napig példamutató, trükkjeit olyan elszántsággal vitte keresztül, hogy sokszor saját életét kockáztatta. Ezzel a kiállítással méltó emléket állítanak neki.” – nyilatkozta a Houdini kiállításról Hajnóczy Soma kétszeres bűvészvilágbajnok.

 

A kiállítást október 22-én 17 órakor nyitják meg a milánói expo területén található magyar pavilonban, és október 29-ig látogatható. Az egy hetes kiállítást David Merlini egyedülálló műsora zárja október 29-én 21 órakor, amelynek helyszíne a nagy érdeklődésre való tekintettel az Auditorium Expo.  Az előadás ingyenes, de a részvétel előzetes regisztrációt igényel, mert a helyek száma korlátozott! 

Kövessen minket a Facebookon is!