Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. november 10. 08:15

Szírek a bérelt autóban

A megalapozott gyanú szerint a két magyar gyanúsított fejenként 200 euró ellenében akarta az illegális bevándorlókat Budapestre szállítani.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály munkatársai 2015. szeptember 1-jén 23 óra 15 perckor az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, a 88.500-as méterszelvénynél ellenőriztek egy személygépkocsit, amelyet Gy. László vezetett. Az intézkedés során kiderült, hogy a járműben utazó három, magukat szír állampolgárnak valló külföldi jogellenesen lépte át a zöldhatárt, ezért velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

 

A 43 éves mindszenti sofőrt  a rendőrök - őrizetbe vétele mellett - embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

A nyomozás adatai alapján a férfinak volt egy mindszenti társa is, aki segítséget nyújtott az illegális bevándorlók továbbutazásához. A rendelkezésre álló információk szerint K. Sándor egyezett meg az illegális bevándorlókkal abban, hogy fejenként 200 euró ellenében társa a fővárosba szállítja őket. A 40 éves férfi a kért összeg felét előlegként kifizettette a külföldiekkel, majd telefonon keresztül mindvégig tartotta a kapcsolatot a szállítást végző ismerősével. A „szervezőt” 2015. szeptember 4-én reggel fogták el a rendőrök, majd embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - szabadlábon hagyása mellett - gyanúsítottként hallgatták ki.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya az eljárást a napokban befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kecskeméti Járási Ügyészségnek küldte meg.

Kövessen minket a Facebookon is!