Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. november 10. 09:12 | Szerző/forrás: http://keol.hu/

Egymillió forint értékben kapott sporteszközöket a Tóth László iskola

Egymillió forint értékben kapott sporteszközöket a Tóth László iskola
Egymillió forint értékben kapott sporteszközöket - köztük 5 ping-pong asztalt - a Czollner téri Tóth László iskola: jelentették be hétfőn délután a „Sport Legyen a Tied!\" - sportágakat és sportegyesületeket bemutató eseménysorozat kecskeméti állomásán.

A Nemzeti Sportfejlesztés keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága a Magyar Diáksport Szövetséggel és az érintett sportági szövetségekkel együttműködve 2015 áprilisában indította el „A Sport Legyen a Tied!\" elnevezésű programot.

A kezdeményezés fő célja az volt, hogy minél több tanuló ismerhesse meg az érintett sportágakat, valamint a lakóhelye közelében működő sportegyesületeket és ezáltal bővüljön ezen sportágak utánpótlás-bázisa.

Áprilisban és májusban minden megye egy-egy sportlétesítményében 22 sportág (kézilabda, kosárlabda, asztalitenisz, atlétika, judo, röplabda, tenisz, torna, vívás, tollaslabda, labdarúgás, jégkorong, vízilabda, birkózás, evezés, kajak-kenu, kerékpár, korcsolya, ökölvívás, öttusa, sportlövészet, úszás) egy időben tartottak bemutató eseményt, mely mellett megjelentek az adott város környezetében fellelhető további egyesületek is. A Bács-Kiskun megyei esemény helyszíne és időpontja május 22-én a Messzi István Sportcsarnokban volt.

„A Sport Legyen a Tied!\" program jelenlegi fázisában viszont már iskolai szintű eseményeket szerveznek. Így jutottak el a Tóth László iskolába, ahol Kecskemét városvezetését Bogasov István tanácsnok, önkormányzati képviselő, a Sport Munkacsoport elnöke képviselte. Az eseményen adták át azt az egymillió forint értékű sportszertámogatást az iskolának, mely mostantól lehetővé teszi az asztalitenisz oktatását is az intézményben. 

A Czollner téri „A Sport Legyen a Tied!\" programban az asztaliteniszen kívül a labdarúgással, a boksszal és a birkózással is megismerkedhettek a résztvevők.

Kövessen minket a Facebookon is!