Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. november 16. 09:34

Lezárt akta: Embercsempészés miatt kell felelniük

A bácsalmási határrendészek Kunbaján fogták el az illegális bevándorlók továbbutazásához segítséget nyújtó gyanúsítottakat.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya nyomozást folytatott embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 46 éves albán férfi és társai ellen.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint az albán férfi és 51 éves szerb társa előzetes megbeszélés alapján segítséget nyújtott három - korábban illegális határátlépést elkövetett - külföldi állampolgár továbbutazásához. A felvezetőként közreműködő férfiak - az illegális bevándorlók érkezésének tudatában - megmutatták a 42 éves belga nőnek a felvétel helyét, aki 2015. szeptember 9-én délután Kunbaja külterületén egy magyar rendszámú autóval megkezdte a külföldiek szállítását.

 

A Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2015. szeptember 9-én 17 óra 30 perckor ellenőrizték Kunbaja belterületén a két gépkocsit és az abban utazókat. A szerb, az albán és a belga állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A két férfit őrizetbe vették a nyomozók és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amelyet a Bajai Járásbíróság elrendelt.

 

A nővel szemben szabadlábon hagyása mellett folytatott nyomozás iratait vádelhalasztási javaslattal, a két férfival szemben folytatott büntetőeljárás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Bajai Járási Ügyészségnek küldték meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

Kövessen minket a Facebookon is!