Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. november 19. 08:59 | Szerző/forrás: Magyar Kurír

Kibontották a Szent Péter-bazilika Szent Kapuját

Képgaléria
Kibontották a Szent Péter-bazilika Szent Kapuját
November 17-én este kibontották a Szent Péter-bazilika Szent Kapuját a 2000-es jubileumi év vége óta elzáró téglafalat, és kivették belőle a millenniumi szentév során ott időkapszulaként elhelyezett fémdobozt.

Recognitio elnevezésű liturgiát Angelo Comastri bíboros vezette. A körmenet és rövid ima után a munkások elkezdték óvatosan kibontani a vatikáni bazilika Szent Kapuját (Porta Santa – a jobb szélső, csak szentévekben használható kapu) elzáró téglafalat, és kivették belőle a tizenöt éve elhelyezett fémdobozt, mely a 2000-es szentévhez kötődő emléktárgyakat tartalmaz.

A fémdobozban többek között dokumentumok és emlékérmék találhatók, valamint a kulcsok, melyekkel Ferenc pápa december 8-án kinyitja a bazilika Szent Kapuját.

 

Az ünnepi ceremónián részt vett Guido Marini, a bazilika szertartásmestere és Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa elnöke.

Az irgalmasság szentéve kezdetére szintén megnyitják a Lateráni Keresztelő Szent János-, a Santa Maria Maggiore- és a Falakon kívüli Szent Pál-bazilika Szent Kapuját.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház