Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. november 19. 09:18 | Szerző/forrás: http://keol.hu/

Trokán Nóra Junior Príma Díjat kapott

Trokán Nóra Junior Príma Díjat kapott
A jövő meghatározó művészegyéniségeit elismerő Junior Príma Díjat kapott Trokán Nóra. November 16-án hét fiatal művész vehette át a rangos elismerést színház- és filmművészet kategóriában. (Fotó: Walter Péter)

A Prima Primissima Alapítvány és a kategória társalapítója, az FHB Bank elismerését Pálos Hanna (budapesti Katona József Színház), Király Dániel (Vígszínház), Trokán Nóra (szabadúszó), Nagy Dániel Viktor (szabadúszó) színművész, Hoffer Károly bábszínész, bábtervező, rendező (Budapest Bábszínház), Kovács D. Dániel rendező (Vígszínház) és Dömölky Dániel színházi fotográfus vehette át.

A kétmillió forinttal járó díj jelöltjeit a szakma elismert képviselői jelölték, s a díjakról is szakmai zsűri döntött, amelynek tagja volt Molnár Piroska, a nemzet színésze, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, Orlai Tibor, színházi producer, Bálint András színész-rendező, a Radnóti Miklós Színház igazgatója és Eszenyi Enikő színész-rendező, a Vígszínház igazgatója, valamint Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja.

Trokán Nóra 2009-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, s még ugyanebben az évben a kecskeméti Katona József Színházhoz szerződött. Az elmúlt években kiemelkedő alakításaival a szakma és a közönség elismerését is kivívta. Kecskeméten jelenleg a Macska a forró bádogtetőn című drámában játszik, Zsótér Sándor rendezésében.

Kövessen minket a Facebookon is!