Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. november 24. 08:35 | Szerző/forrás: http://keol.hu/

Újabb Mercedes-gyári adomány a kórháznak

Újabb Mercedes-gyári adomány a kórháznak
A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 1.269.104 forint értékű orvosi eszközökkel, műszerrel támogatta a kecskeméti gyermek háziorvosi ügyeletet. Az adományt november 23-án, hétfőn délután adták át a gyár képviselői a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekorvosi Ügyeletén.

Az eszközök beszerzéséhez nyújtott pénzbeli támogatással, a Kecskeméti Gyermekorvosi Ügyeleten folyó minőségi betegellátás színvonalának emelését kívánta támogatni a DAIMLER AG leányvállalata. A konszern alapértékei közé tartozik a felelős társadalmi szerepvállalás és a közcélú tevékenységek iránti elkötelezettség.

Az adományból összesen: 1.269.104 forint értékű műszer és eszköz beszerzése valósult meg.

Orvosi eszközök vásárlása 1.031.913 forintért történt: ebben vizsgáló lámpa, vérnyomásmérő, pulzoximéterek, EKG készülék, inhalátor szerepelnek. A gyermekorvosi rendelőbe került az állítható magasságú vizsgálóasztal, melyből két darab megvásárlására nyílt lehetőség a kapott összegen belül.

Az adományozott informatikai eszközök értéke - lézernyomtató, monitor - összesen 129.591 forint.

A kórházban működő gyermekorvosi ügyelet, a támogatással jobb ellátási színvonalat tud nyújtani a kis betegeknek - hangsúlyozta az átadáson dr. Svébis Mihály főigazgató. A kapott eszközöket a mindennapi folyamatos munka során jól tudják hasznosítani az orvosok. Megkönnyíti a pontosabb diagnózis és a gyógyítás feltételeit.

Kövessen minket a Facebookon is!