Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. november 24. 09:48 | Szerző/forrás: Magyar Kurír

Személyi változások az Egri és a Győri Egyházmegyében

Pápai Lajos győri megyéspüspök és Ternyák Csaba egri érsek a közelmúltban személyi változásokról döntöttek.

Pápai Lajos győri megyéspüspök 2015. november 21-iki hatállyal az alább felsorolt változásokról rendelkezett a Győri Egyházmegyében:

Kitüntetések:

Erdész Ferenc soproni társaskáptalani éneklőkanonok, nyugalmazott plébánost a soproni társaskáptalan prépost-kanonokjává,

Horváth Imre esperes-plébánost a soproni társaskáptalani éneklőkanonokjává,

Mons. Németh László pápai prelátus, általános püspöki helynököt, székesegyházi kanonokká és soproni főesperessé neveztem ki.

Dispozíciók:

Kapui Jenő címzetes kanonok, esperes-plébánost köszönetem nyilvánításával felmentettem megbízott irodaigazgatói megbízatása alól és egyúttal kineveztem pasztorális püspöki helynöknek. A diszpozíció egyéb megbízatásait nem érinti.

Marics István győri városplébánost felmentettem irodaigazgató-helyettesi megbízatása alól, és egyúttal kineveztem püspöki irodaigazgatóvá. A diszpozíció egyéb megbízatásait nem érinti.

* * *

\"\"

Ternyák Csaba egri érsek november 3-án kinevezte Ficzek László pápai káplán, érseki irodaigazgató, plébánost a CIC 475. kánon paragrafusai alapján az Egri Főegyházmegye általános helynökévé.

Az érsek egyidejűleg felmentette a helynököt a főegyházmegye vagyonkezelői megbízatása alól és plébánosi megbízatását érintetlenül hagyva, felkérte, hogy továbbra is lássa el irodaigazgatói feladatait, valamint az Érseki Vagyonkezelő Központ igazgatói tisztét.

Forrás: Győri Egyházmegye, Egri Főegyházmegye

Kövessen minket a Facebookon is!