Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 3. 08:25 | Szerző/forrás: http://hiros.hu/

Karácsonyi meglepetés a kórház számára

Karácsonyi meglepetés a kórház számára
Két nagy karácsonyi csomagot vittünk szerdán a megyei kórházba: először az Onkológiai Központot kerestük fel, majd a gyermekosztály betegeit leptük meg egy szép nagy adag szaloncukorral.

A múlt héten az onkológiai központban jártunk, hogy riportot készítsünk a Kutyával egy Mosolyért Alapítvány missziójáról a palliatív osztályon. Akkor ismertük meg Lantos Lenkét, a részlegvezető szakápolót, aki mesélt betegeik és az itt dolgozók mindennapjairól is. Elmondta többek közt azt, milyen lelkesen segítettek az osztály \"lakói\" a karácsonyi díszítésben, és kiderült az is, hogy hat kórtermükben eddig nem tudtak faliórákat kihelyezni.

A beszélgetés után döntöttünk úgy, hogy gyűjtést indít a Kecskeméti Hírszolgáltató Divízió – a Hirös.hu, a Kecskeméti Televízió és a Kecskeméti Lapok - szerkesztősége. Elsőként a kollégák hoztak be faliórákat, majd Hanga István órásmester is az ügy mellé állt, és felajánlotta a még hiányzó időmérőket. Ezeket – némi szaloncukorral, és a Kecskeméti Lapok kiadványaival kiegészítve – vittük ki szerdán az Onkológiai Központba.

Dr. Pajkos Gábor Csc, a központ vezető főorvosa vette át az ajándékcsomagot Bán Jánostól. A hírszolgáltató divízió cégvezetője, a Kecskeméti Lapok főszerkesztője elmondta, hogy az órák egy részét Hanga úr küldi, aki hálás szívvel gondol vissza a megyei kórház onkológiájára, hisz 15 évvel ezelőtt itt gyógyították meg. Dr. Pajkos Gábor meghatottan mondott köszönetet az órákért, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy komfortosabban érezzék magukat az osztály betegei. – Azért is fontos számukra ez az ajándék, mert itt nagyon lassan telik az idő, a fekvőbetegek számára sokszor összemosódnak a napok – mondta a főorvos, majd a nővérekkel közösen kibontották a csomagot. Az egyik órát rögtön ki is tették a nővérpult mellé, a többi a kórtermekbe kerül.

Az onkológiáról a kórház gyermekosztályára siettünk, ahová négy kiló szaloncukrot vittünk Engel Károly felajánlásának köszönhetően. A Dr. Ganolife egészséges csokoládé gyártójának szénhidrát-csökkentett, gluténmentes cukorkáit dr. Tálosi Gyula osztályvezető főorvos vette át, majd a gyerekek bontották ki nagy örömmel a csomagot. Boldogan állapították meg, hogy nem csak egészségesek, de nagyon finomak is a szaloncukrok. Nyilas Marianna vezető ápolótól megtudtuk, hogy a legjobbkor érkezett az ajándék, hiszen karácsonyfájuk már volt, de eddig nem tudták, mivel is fogják feldíszíteni. 

Kövessen minket a Facebookon is!