Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 3. 09:01 | Szerző/forrás: http://hiros.hu/

Pallasz Athéné Egyetem lesz Kecskeméten

Az oktatási törvények módosítása alapján a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola összeolvadásával létrejön a Pallasz Athéné Egyetem. Az intézmény július 1-jétől alkalmazott tudományok egyetemeként működik. A módosítást december 1-jén fogadta el az Országgyűlés.

A Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola összeolvadásával létrejön a Pallasz Athéné Egyetem 2016. július 1-jétől. \'Amint az ismeretes Pallasz Athéné a bölcsesség, az igazságos háború, a jog, az igazságosság, a művészetek, a kézművesség és a képzés istennője a görög mitológiában. Figyelemmel a fentiekre, álláspontunk szerint a Pallasz Athéné elnevezés hozzájárul az egyetem szellemiségének a kifejezéséhez\' - írták az egyetem elnevezésének indoklásában a módosítást benyújtó kormánypárti politikusok.

Szintén ettől az időponttól a Károly Róbert Főiskola és az Eszterházy Károly Főiskola összeolvadásával létrejön az Eszterházy Károly Egyetem. Mindkét intézmény alkalmazott tudományok egyeteme lesz. A Szent István Egyetemből kiváló Állatorvos-tudományi Kar Állatorvostudományi Egyetemként alakul meg július 1-jétől.

A júliusban életbelépő törvény szerves része annak, hogy  szeptembertől Kecskeméten, az újonnan létrehozott gazdaságtudományi karon elindul a képzés, melyre tavasztól már jelentkezhetnek is a tanulni vágyók.

Az egyetem kiemelt figyelmet fordít majd a képzésre. Ennek kapcsán dr. Berács József professzor említést is tett erről a XXI. századi modern város előadássorozat, Városházán tartott tegnapi előadásán.

Kiemelte, hogy európai és amerikai egyetemekkel tárgyalnak annak megvalósítása érdekében, hogy az itt tanuló egyetemisták, cserediák programban világot látva, más egyetemek képzésein is részt tudjanak venni.

Kövessen minket a Facebookon is!