Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 4. 09:48 | Szerző/forrás: Magyar Kurír

Ferenc pápa gyújtja meg Rómából Assisi betlehemének fényeit

Ferenc pápa gyújtja meg Rómából Assisi betlehemének fényeit
December 6-án este Ferenc pápa Rómából távkapcsolással gyújtja meg a Szent Ferenc-bazilika altemploma előtti téren, a zarándokok udvarában elhelyezett karácsonyfa és betlehem fényeit.

Ebből az alkalomból felállítanak a téren egy hétméteres bárkát is, melyet Lampedusából szállítanak oda. A bárka a közelmúltban kilenc tunéziai menekült életét mentette meg, és ily módon jelképe lesz mindazon vízi járműveknek, melyek a kikötőkbe segítették a menekülteket, de egyúttal emlékeztet azokra is, akik a jobb világ felé tartva a tengerben lelték halálukat.

December 6-án, vasárnap délután öt órakor Georg Gänswein érsek, a Pápai Ház prefektusa mutat be szentmisét az assisi pápai kápolnában, ezt követi a karácsonyfa és a betlehem megáldása és a fények meggyújtása az eseménybe Rómából bekapcsolódó Ferenc pápa részvételével.

Az áldás után osztják ki a környék legrászorultabb gyermekeinek azokat az ajándékokat, melyeket az olasz államvasutak ajánl fel számukra. A helyi karitász ez alkalomból sok szegény családot lát vendégül, közöttük harmincegy menekült családot is, akik Afganisztánból, Kamerunból, Nigériából és Szíriából érkeztek olasz földre.

Forrás: Vatikáni Rádió

 

Fotó: Sanfrancescopatronoditalia.it

Kövessen minket a Facebookon is!